Hecatombe econòmica

Les fotos són d’aquest matí, devers les 12h. El mercat del dimecres presentava aquest aspecte.

Aspecte que presentava Es Fossar avui a les 12h.

Ja fa molts dimecres que el mercat ha caigut en picat. Després dels confinaments i les prohibicions, va semblar recuperar-se per unes setmanes -juliol-, sense arribar òbviament a l’estat ‘normal’ en temporada alta però mantenint uns mínims que possibilitaven la pervivència dels mercaders externs i dels negocis locals, però l’agost va tornar ser desastrós, i setembre encara més.

«S’altre dia vaig veure en Toni -nom fictici-, un que posava paradeta aquí davant la terrassa, i anava vestit d’Amazon; me va dir que ara feia feina de distribuidor d’aquesta companyia»: ens ho deia na Marga, la propietària d’un bar d’Es Fossar. «No me sortien els comptes», li va dir.

Avui hi havia un grapat de dotzenes de visitants. Res més. Els carrers buits. Lluny dels milers de persones habituals en un dimecres normal. «Hi ha més paradetes que gent voltant pels carrers», ha dit a DíNGOLA en Joan, propietari d’una tenda de roba del carrer Major.

El Bar Triquet fa unes setmanes que tanca els dimecres: «per la poquíssima gent que ve, no val la pena arriscar-se», han dit. La covid-19 ha suposat un cop fort a l’economia, també a la local. Avui ha estrenat nou horari l’Écafè, també amb els dimecres matí tancat.

Ve un hivern molt incert. Segurament molt dur.

El carrer Major avui era buit.
També sa Plaça.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: