Tomeu Mulet: «no tenim cap queixa de l’estat del Pou Llavoner»

Un veïnat de la barriada del Pou Llavoner es queixava aquest passat dilluns d’un “descontrol” a la Placeta del Pou Llavoner. Es referia a la presència habitual, els vespres, de pre-adolescents i adolescents que s’amaguen dins l’espai cobert per beure o fumar, deixant brutor.

Díngola ha demanat al batle Tomeu Mulet sobre el tema, i el màxim càrrec municipal ha dit que, fins ara, «no els havia arribat cap queixa» en aquest sentit. Mulet ha dit que Policia Local i Guàrdia Civil fan batudes habituals a la zona, i per tot el municipi -també amb servei nocturn-, per controlar possibles comportaments incívics, i que s’ha avisat o obert expedient si ha fet falta.

El batle ha informat que la Placeta del Pou Llavoner i l’aparcament del costat es netegen un pic per setmana, i que les papereres es buiden 4 vegades per setmana (també els caps de setmana). A més cada cert temps es desbrossa tota la zona de l’aparcament del costat.

Un dels redactors de Díngola ha visitat el lloc, i ha constatat que -al manco avui- la neteja de tot el recinte era impoluta.

Lloc de trobada d’adolescents

És veritat que els darrers temps la presència de joves és habitual. Tenen edats inferiors als 18 anys, ja que la majoria circula en ciclomotor o moto, que deixen aparcada al costat del recinte. És habitual sentir-los o veure’ls dins la part coberta, lluny de la vista dels que hi pasen.

Històricament altres indrets han estat habituals com a lloc de ‘reunió’ de “la jovenea”: s’ermita, l’aparcament del CEIP Rodamilans, l’aparcament de l’IES Sineu, etc.

Ha estat objecte de pintades en diverses ocasions

Els rentadors del Pou Llavoner són un espai protegit i molt estimat pels veïns, i son element patrimonial del segle XVI.

L’any 2012 fou objecte de pintades fetes per menors. L’Ajuntament, aleshores governat per Pep Pavarotti, les va haver d’eliminar, i la broma va ser d’uns milers d’€ (com que és patrimoni, s’han d’emprar tècniques abrasives –raig de sorra a pressió– molt cares). Uns mesos després, uns altres joves tornaren fer grafits a les parets del recinte tancat. Fa uns anys se’n tornaren fer, i així ha quedat.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: