Una infracció urbanística de Sineu surt en primera pàgina de l’Última Hora

Ja fa uns mesos que a algun redactor de Díngola li havia cridat l’atenció un anunci del portal immobiliari Fotocasa (fes clic aquí). Perquè es tractava d’un immoble amb unes característiques excepcionals (situat enmig d’un bosc, amb piscina, dues habitacions, porxada, bany, etc.) però un preu irrisori –si ens atenem als preus de mercat– de només 49.000€.

En la mateixa descripció de l’oferta, es podia veure el perquè d’aquest irrisori preu: «hay una edificación con infracciones urbanisticas y delito medioambiental por estar construida en zona ANEI». Atenent-nos a la legislació, tot el construït s’haurà d’esbucar.

Avui dos diaris d’àmbit regional (Ultima Hora i Diario de Mallorca) parlaven d’unes denuncies del grup ecologista Terraferida, respecte a un contenidor d’obres que s’ oferia com a habitatge a ses Covetes, i aquest immoble de Sineu citat abans. De fet, un dels diaris (fes clic aquí) ho treia fins i tot en portada:

El codi penal tipifica la construcció il·legal en zona ANEI (Àrea Natural s’Especial Interès) com a delicte. El SEPRONA (depenent de la Guàrdia Civil) és l’entitat responsable de la lluita contra aquestes pràctiques, i ja va actuar contra aquest cas en concret, ja fa més d’una dècada.

Des de fa tres anys Sineu té delegades les competències de disciplina urbanística en el Consell de Mallorca, com va informar Díngola puntualment (fes clic aquí).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: