[FOTONOTÍCIA] Els alumnes de l’IES Sineu pengen un llaç contra la violència de gènere

Aquí i aquí us informàvem d’actes, campanyes i activitats d’aquestes darreres setmanes vinculades a la conscienciació i prevenció de violències de gènere contra les dones. I és que demà dia 25 és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Per aquest motiu, els alumnes d’FP de l’IES Sineu han penjat avui aquest llaç lila que llueix ben lluminós en vestíbul del centre docent.

Història

El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). Més formalment el desembre de 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va designar aquest dia com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

El dia 25 és en record de les germanes Mirabal, tres opositores al règim del dictador Rafael Leónidas Trujillo Molina (que governà República Dominicana durant divuit anys), assassinades pel règim el 25 de novembre de 1960 quan es traslladaven a presó.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: