[AGENDA] Què hi haurà aquest cap de setmana a Sineu, substituint la fira de matances?

No hi haurà Fira de Matances, però el porc seguirà com a protagonista del segon cap de setmana de desembre, amb una mostra gastronòmica enfocada en els seus productes.

Com vàrem informar aquí (fes clic), enguany la fira de ses matances ha estat suspesa, al manco en el format que es va fer l’any passat, i que era una aposta forta de l’equip de govern actual. Tot i això, un mercadet artesà omplirà de paradetes locals el casc antic del poble aquest cap de setmana. Hi seran presents les carnisseries i xarcuteries, però també molts altres sectors locals artesans, així com productes de segona mà. Dins tot això s’ha d’incloure també el 5è Mercadet de Nadal ‘Fet a mà’ de Sineu, del que informàrem aquí (fes clic). Tot serà demà dissabte, i passat demà diumenge.

Lligat a aquesta ‘Fira de Sant Tomàs’ rara, es farà una mostra de gastronomia centrada en el producte de matances i en el porc. Aquesta mostra s’ha organitzat amb la col·laboració del sector de la restauració del municipi. Durant els dies 11, 12 i 13 els restaurants i cellers de Sineu oferiran plats relacionats amb les matances, o altres plats més experimentals, però sempre elaborats a partir de derivats del porc i de productes locals. Així, aquest cap de setmana aquests restaurants oferiran des de plats tan típics com les sopes mallorquines, els escaldums, el llom amb col, el frit de matances o l’arròs brut, fins a propostes més atrevides com ara la sípia amb sobrassada, l’hamburguesa de botifarró o l’amanida tèbia de formatge i sobrassada.

Recordau que, degut a les mesures sanitàries vigents, a les 22h tothom haurà de retirar-se cap a casa.

Dietari de guerra

Recordau també que avui a les 19h es presentarà a la Sala de Batles de l’Ajuntament la publicació Dietari de guerra (1936): Els cinc primers mesos del conflicte a Sineu segons el seminarista Bartomeu Mulet i Ramis, organitzada per la Biblioteca Municipal i l’Obra Cultural Balear.

La presentació anirà a càrrec de Biel Moyà i també hi intervendrà Joan Vanrell, curador de l’edició.
Es tracta d’un dietari escrit entre els mesos de juliol i desembre de 1936 que havia quedat en l’oblit entre la múltiple documentació que forma l’Arxiu de Bartomeu Mulet i que aporta molta informació sobre aquests primers mesos de la Guerra Civil. L’edició compta amb la transcripció del manuscrit, a més de nombroses fotos, anotacions bibliogràfiques i documentals i, sobretot, una introducció i un epíleg per entendre el moment a Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: