El repàs de l’any: les 12 notícies més llegides d’aquest fatídic 2020 a Sineu

Falten molt poques hores per acomiadar un dels anys més xerecs per a la col·lectivitat i, també, per a molts particulars. En un any marcat per la pandèmia de la covid19, s’han produït però moltíssimes altres notícies no menys importants. Us fem un llistat de les 12 notícies més vistes pels usuaris d’aquest portal, durant aquest annus horribilis.


En Miguel Bosé té raó i, respecte al nombre de contagiats a Sineu, ens tenen enganats

3 de setembre. 2050 lectors.

És un article d’opinió, en aquest cas. Tot i el titular –en una clara provocació per induir a l’interès–, la dissertació de Miquel Puiggròs carrega contra tots els negacionistes del virus, els contraris a les vacunes, o la gent que fa cas a fake news i teories conspiratòries fins quan es posa irremeiablement malalta –i només aleshores recorre desesperada a la ciència i la medicina–.


Incident fatal al poliesportiu

4 de setembre. 1450 lectors.

Els articles de succeïts habitualment criden l’atenció del públic. Desgraciadament passen, i Díngola es veu obligada a informar-ne (exceptuant, òbviament, els suïcidis –per ètica i deontologia, els mitjans no parlen de morts voluntàries i només informen de suïcidis de persones famoses, o rellevants social o políticament–). Accidents o incidents com aquest de la notícia provoquen un mal de cos evident a la societat, i potser per això atreuen l’atenció.  


[FOTOGALERIA] Cantar panades 2.0

13 d’abril. 1399 lectors.

Enguany la pandèmia va obligar a suspendre una de les tradicions anuals dels quintos. La quintada de l’any 2000 no pogué cantar panades, però Díngola va publicar una galeria de fotos de les quintades de molts anys enrere, fotos que ens enviaren molts particulars després d’una crida que férem el dia anterior.


Atenció! Precaució si anau o veniu per la carretera de Palma

14 de setembre. 1256 lectors.

Una bufetada entre un cotxe i una furgoneta a la carretera de Palma, a 800 metres de Sineu, just davant Son Joan Arnau, va provocar retencions quilomètriques en aquesta carretera. Hi hagueren d’intervenir Policia, bombers, Protecció Civil i serveis mèdics. La policia va optar per desviar el trànsit cap a Lloret.


Accident fatal fa una estona a Sineu

21 d’octubre. 1250 lectors.

Un accident laboral a Sineu –i precisament al costat del cementiri– va enterbolir el bon dia que feia dia 21 d’octubre, a una setmana i mitja de la festivitat de Tots Sants.


Onada de robatoris o d’intents de robatori: diversos en un sol vespre

14 de desembre. 1059 lectors.

Aquest desembre s’haurà caracteritzat per l’alt número de robatoris. Aquest dia en especial, se’n produïren un grapat. La pandèmia ha provocat una crisi econòmica sense precedents que, indubtablement, durà a un increment del nombre de robatoris durant els propers mesos.


Ha mort Toni Coramet

19 de setembre. 996 lectors.

Aquest dia ens deixava Toni Gelabert Rebassa. Coramet –era més conegut pel seu malnom– va morir als 78 anys víctima d’un càncer. Havia estat un activista social conegut especialment en cercles socialistes, i havia destacat com sindicalista lligat a Correus i a l’UGT. També havia estat el promotor i fundador del PSIB-PSOE a Sineu, i a nivell esportiu el president de la Federació Balear d’Atletisme.


“S’Era Forn Artesà” obri les portes aquest dimarts

6 d’abril. 902 lectors.

Obrir un nou negoci en plena pandèmia mundial ha de ser necessàriament notícia. I més si es tracta d’un forn artesà, que «neix amb la intenció d’obrir un nou camí a la panificació balear i sostenible, tornant a les matèries primeres que ens ofereix l’arxipèlag, nodrint-se de la cultura gastronòmica balear».


Nova Díngola en format digital i oberta a tothom

13 d’abril. 901 lectors.

Les circumstàncies no permetien el moviment de persones o el limitaven molt. El primer número de l’any de la revista en paper va sortir inicialment en format electrònic (valgui la contradicció) i, després d’unes setmanes va ser editat en format imprès –teniu en compte que és molta la gent que col·lecciona la revista en paper, n’estoja els exemplars, en guarda tots els números–.


Robatori a l’IES Sineu

22 d’agost. 862 lectors.

Tres altaveus i una dotzena d’iPads varen ser robats a l’IES Sineu. Els lladres forçaren la porta i entraren en el centre educatiu a les 4:30h de la matinada.


Com serà el nou Restaurant s’Índic, que reobre les portes dia 25?

17 de juliol. 832 lectors.

Nasko Atanasov (d’origen búlgar, dedicat a la industria metal·lúrgica) i Kathy Gelabert (ben coneguda en el poble, amb família a Eivissa) son els socis propietaris que el passat 25 de juliol reobriren les portes de s’Índic, tancat uns mesos abans, en l’inici de la pandèmia.


TANCA L’SPAR: “Quan toquen a mort, els veïnats telefonen per saber qui és el difunt”

25 de maig. 820 lectors.

El 30 de maig va ser el darrer día per a l’SPAR, històric comerç del carrer Major. Havien passat 28 anys d’ençà que la fàbrica de pell del número 21 d’aquest carrer es transformà en un supermercat. Quan l’SPAR començà, l’any 1992, va ser el primer supermercat de la zona. No n’hi havia a cap poble dels voltants, només a Inca. Díngola us ho va contar.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: