Noves mesures de “desescalada” a Mallorca

Avui, el Govern balear ha anunciat noves mesures de flexibilització que entraran en vigor aquest dissabte i seran vigents fins dia 9 de maig, una vegada que ho acordi el Consell de Govern que es celebrarà demà, en sessió extraordinària.

Per a tot l’arxipèlag, s’endarrerirà el toc de queda de les 22.00 hores a les 23.00 hores.

Pel que fa a Mallorca, els principals canvis són que els bars i restaurants, els quals continuaran amb els interiors tancats, de dilluns a dijous podran obrir a l’exterior també de 20.00 a 22.30 h. En canvi, els divendres, dissabtes i diumenges l’horari de tancament es manté a les 17.00 h. A més, s’elimina el màxim de nuclis de convivència per taula, les quals podran continuar sent ocupades per quatre persones. També s’amplia la capacitat de les terrasses fins al 100%.

Pel que fa a les reunions familiars i socials, a totes les illes, el màxim permès de participants en reunions familiars i socials es manté en sis persones, tant en interiors com en exteriors. Ara bé, mentre que en interiors hauran de continuar sent de com a màxim dos nuclis de convivència, en exteriors aquesta limitació desapareix i no hi haurà un màxim de nuclis de convivència.

Pel que fa al comerç, l’horari màxim de tancament del comerç no essencial s’amplia una hora més, fins a les 21.00 h, i la capacitat màxima es manté en el 75 %. Les grans superfícies i els centres comercials podran tornar a obrir en diumenges i altres festius de lliure obertura, amb una capacitat màxima del 50 %.

Referent a l’esport federat, es permeten les competicions esportives federades d’equip i contacte a partir dels 6 anys a totes les illes.

Per a l’activitat esportiva, s’incrementa de 10 a 15 el nombre màxim de persones en els grups d’activitats dirigides de baixa intensitat, amb un 30% d’aforament màxim.

En els clubs de gent gran, s’amplien a 10 persones màxim les activitats a l’interior i a 15 a l’exterior, que fins ara estaven limitades a 6 persones. Això no obstant, es manté el màxim de cabuda al 50 %.

Les atraccions de fira es poden habilitar en grups de màxim tres i hi ha d’haver una distància mínima de 25 metres entre grups d’atraccions. En cas que les atraccions siguin d’ús exclusivament individual (un usuari per viatge), no es comptabilitzen en el còmput total d’atraccions. Tampoc no queden sotmeses a aquestes limitacions de distàncies i agrupacions aquelles atraccions i parades que facin servir com a establiment d’atenció al públic un vehicle remolc (xurreries, casetes de tir i anàlegs, tómboles).

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: