El C.IN.E. llança una campanya de ‘micromecenatge’ coincidint amb el seu cinquè aniversari

El C.IN.E vol continuar el seu creixement i vol seguir millorant les seves instal·lacions, i per això llança una campanya de crowdfunding, és a dir, d’obtenir finançament a través de qualsevol que hi vulgui invertir uns doblers. Aquestes campanyes tenen beneficis fiscals per els que posen doblers.

Fa 5 anys que el C.IN.E., el Centre d’Investigació Escènica de Sineu, va obrir les seves portes, amb l’objectiu d’impulsar la creació escènica -fes clic aquí per veure la notícia a DíNGOLA-.

El C.IN.E., un impressionant edifici construït a la Segona República, i que havia estat el cinema del poble durant més de 50 anys, es trobava en un estat de quasi ruïna quan la productora Res de Res i En Blanc, impulsada per Biel Jordà i Marta Barceló, el varen adquirir amb la idea de convertir-lo en un centre de creació. Era l’any 2008.

Aquest mitjà, tant en la seva versió en paper, com en aquest digital, us ha anat explicant les fases per les que ha anat passant el C.IN.E. En els darrers 13 anys, els gestors del centre han reformat -a través de subvencions europees o amb fons propis- l’històric edifici de l’antic cinema. “Hem reconstruït la teulada, l’oficina, les sales i el soterrani. Actualment comptam amb dues sales, una oficina i banys. Ara bé, hi ha un espai que encara no s’ha pogut rehabilitar i que es podria convertir en una zona de descans per a les companyies i artistes residents”, expliquen.

La campanya de crowdfunding

Els guanys de la campanya de crowdfunding, organitzada a través de la plataforma Goteo.org, aniran destinats a millorar les instal·lacions del C.IN.E. i a crear un espai de descans per a les companyies residents del nostre centre de creació. Entre les millores hi ha la de l’antiga cabina del projeccionista, a la segona planta de l’edifici. “Un espai que necessita una rehabilitació total per arribar a convertir-se en àrea de descans i sumar així un espai essencial per a les companyies residents”, afirmen fonts del centre. 

Sobre el C.IN.E.

El C.IN.E. Sineu es va inaugurar el 2016 per omplir un buit existent a les Illes Balears i s’ha convertit, en aquests 5 anys d’existència, en un centre de creació imprescindible. Des de la seva inauguració ha donat suport a més de cinquanta companyies (balears, estatals i internacionals), ha organitzat laboratoris i workshops especialitzats, ha mediat entre els artistes i la comunitat local i ha organitzat les 5 edicions de CICLOP, el festival de teatre visual que se celebra a Sineu cada setembre.

El C.IN.E compta amb dues sales. La més important és la SALA GRAN, un espai diàfan polifuncional de 16 m de profunditat i 13,5 m d’amplada que en el seu punt més alt arriba als 10,5 m. Això la fa ideal per a acollir projectes de gran format, circ o nous llenguatges.

Tot un luxe tenir-lo a Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: