Margalida Jordà rep la condecoració de l’Orde del Mèrit Civil pel projecte Naüm

Margalida Jordà Bernada, monja de la Caritat sineuera, ha rebut avui de mans del cap d’estat, Felip de Borbó, la condecoració de l’Orde del Mèrit Civil, com a directora general del projecte educatiu Naüm, a la barriada de Son Roca (Palma).

L’any passat, Letizia Ortiz i Felip de Borbó visitaren el centre educatiu, tal com vàrem informar en aquesta notícia: https://dingola.net/2020/08/11/naum-un-projecte-encapcalat-per-una-monja-sineuera/

Naüm d’ençà de l’any 2000 ofereix un espai i activitats socioeducatives per a joves amb risc d’exclusió social, des de llavors, Jordà s’hi dedica en cos i ànima com a tasca principal de la seva vida dins la germandat.

L’Orde del Mèrit Civil va ser instituïda per Alfons XIII, l’any 1926, per a premiar “les virtuts cíviques dels funcionaris al servei de l’Estat, així com els serveis extraordinaris dels ciutadans espanyols i estrangers en el bé de la Nació”. A l’acte celebrat avui han estat condecorades setze dones i vuit homes, amb la presència de la família Borbón-Ortiz, la ministra de Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació i altres càrrecs del govern i de la institució de l’Orde. La Casa Reial espanyola ho ha volgut fer coincidir amb el setè aniversari del nomenament de Felip de Borbó com a rei d’Espanya, després de l’escandalosa abdicació de son pare. Jordà hi ha anat acompanyada de la també monja de la Caritat sineuera Antònia Sastre, actual superiora general de les Germanes de la Caritat a Mallorca.

Margalida Jordà conversa amb Letizia Ortiz després de rebre la condecoració [Foto de la Casa Reial d’Espanya]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: