Tupa Rangel, de ‘Balears sense Plàstic’: «amb aquest programa podem mesurar com es redueix l’impacte ambiental provocat pels plàstics d’un sol ús»

Save The Med i IbizaPreservation han impulsat el programa pilot de certificació ‘Plastic Free Balearics’ que té com a objectiu augmentar de manera important el nombre d’empreses compromeses amb la reducció del plàstic d’un sol ús en tot el territori balear. El programa compta amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient i Territori de les Illes Balears; la Direcció General de Residus i Educació Ambiental; el Laboratori d’Innovació Social de la UIB; el Grup de Recerca, Competitivitat, Medi Ambient i Turisme de la UIB (COMMET); l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears i el Consell de Mallorca.

El programa inclou una certificació, una App, una guia de solucions, un Toolkit de comunicació per als departaments de màrqueting de les empreses certificades.

És una passa més d’una tasca iniciada fa uns anys, i de la que DÍNGOLA ja us ha informat abans (per exemple aquí -fes clic- us en parlàrem un poc).

Tupa Rangel Cardenas Castillo, la segona per l’esquerra, és coordinadora del programa Balears sense Plàstics.

El programa Balears Sense Plàstic (BSP) va ser impulsat per la fundació Save The Med i es va iniciar al 2018 amb l’objectiu d’acompanyar a les empreses en la reducció del consum de plàstics d’un sol ús. Inicialment va comptar amb la participació de 45 empreses de Mallorca a les quals se’ls va realitzar un diagnòstic en profunditat sobre el seu consum de plàstics, productes d’un sol ús, etc. mesurant l’impacte generat per aquestes empreses i oferint-los “alternatives honestes” de substitució.

La coordinadora de BSP és la sineuera Tupa Rangel.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: