[XVIII Mucada] Ja poden comanar les camisetes per Internet

Avui la Confraria Muchal Foundation ha publicat en els seus perfils oficials un formulari digital en què cadascú podrà comanar les camisetes commemoratives de la 18a edició de la festa en honor a lo Much de Reig. L’encapçala el següent missatge que deixa clar el sistema de recollida de les camisetes comanades:

“Estimats followers; a noves realitats, nous maldecaps! Si voleu camisetes, heu d’omplir aquest formulari abans de dia 18 de juliol. A partir d’aquesta data NO es podran comprar camisetes. No badeu! Quan els astres formin estrelles, i les estrelles papallones, vos avisarem i podreu passar a recollir-les (i pagar-les) al punt de recollida que hagueu triat. Les camisetes infantils s’han de comanar directament a Periscopi.”

El disseny, fa referència a la famosa avaria del cotxe dels pilots espanyols Carlos Sainz i Luís Moya en el mundial de ral·lis de 1998, en què Moya prega desesperat al pilot que engegui el motor cridant “¡Trata de arrancarlo! ¡Trata de arrancarlo, Carlos! ¡Trata de arrancarlo, por Dios!”, expressions que encara molts recorden i que actualment, malgrat el pas del temps, encara serveixen per a fer mems i befes a les xarxes socials.

Cavil·lant una situació similar amb un 4L de darrera generació i com ho diria la sempre vehement Muca al Much pilot, la fundació organitzadora ha fet aquest artístic collage amb un contundent “Much! Meam si l’arranques, collons!”.

SOS XVIII MUCADA

Ahir capvespre la Muca, Neus Ribot, i la presidenta de la confraria organitzadora, Aina Serení, sortiren per IB3 al programa Cinc Dies dedicat a Sineu amb unes camisetes que, escarnint les de “SOS Turisme”, deien “SOS XVIII Mucada”. Amb això volien expressar, segons comentaren durant l’entrevista, en primer lloc, que dos anys sense poder celebrar la festa al carrer no passarien debades, perquè corre risc de rovellar-se l’engranatge per manca de continuïtat d’un any per l’altre, cosa amb què s’ha alterat el cicle d’una festa amb costums establerts però alhora massa tendra com per considerar-los inamovibles; per altra banda, també alertaren que actualment dins la Muchal Foundation es troben sense relleu generacional, tant elles com la majoria de membres ja s’acosten a la trentena d’anys (n’hi ha que ja l’han superada de llarg) i troben a faltar l’empenta de la gent més jove; a més, feren una reflexió sobre com viuen la festa els joves que hi participen de pocs anys ençà, en què s’ha massificada, i el consum d’alcohol i els excessos pareix que interessen més que la festa en si, desvirtuant-ne el sentit per mor de la dificultat de fer els actes habituals i els problemes de brutor. Aquest “Meam si l’arranques”, que han presentat avui, és una altra manera de dir que troben necessari que aviat quedi enrere aquesta aturada per mor de la pandèmia i que la situació sanitària permeti tornar a celebrar-ho al carrer; així com també és necessari assegurar la continuïtat de gent que es comprometi amb l’organització i l’esperit genuí de la festa. Aquests missatges d’atenció que hi ha rere els logotips de les camisetes són el que faria posar en marxa de bon de veres el motor de la Mucada.

Les camisetes de SOS XVIII MUCADA que lluïren les dues líders mucaires varen fer pensar a més d’un si serien les de l’edició d’enguany, cosa que avui queda absolutament desmentida amb la revelació d’aquest misteri.

Com ja havíem anunciat, la presidenta i la Muca, descartaren en el programa d’ahir a IB3 actes presencials i es referiren al pregó com a únic acte on line que hi han preparat enguany. Per tant, ara ja sols queda saber qui farà aquest segon pregó digital d’aquest devuit anys de Mucada.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: