Catalina Coll, la madona de Can Felip, es jubila i traspassaran el negoci

“Rodar clau” és una frase feta amb què ens referim als locals que tanquen. Emperò quan una clau roda, si ho pensam bé, tant pot ser per a tancar com per a obrir. Aquest dissabte, dia 10 de juliol, serà la botiga i carnisseria de Can Felip que rodarà clau. La botiga de Can Felip, fa més de cinquanta anys que roman oberta, cosa que l’acredita com un dels negocis més veterans de Sineu. Qui tancarà serà la madona, Catalina Coll, que d’ençà de fa trenta-sis anys regenta aquest conegut i reconegut establiment de la barriada del Mercat, des que reemprengueren el negoci familiar i hi afegiren la carnisseria amb el seu home, Rafel Bergas Xulla. Coneguda entre els veïnats i tots els sineuers com una de les darreres botigues de queviures de les que han subsistit després que d’un parell de dècades ençà entrassin en els pobles els supermercats, i reconeguda com a carnisseria amb carn i embotits de primera, amb fama que supera la ralla del terme, escampat el renom per tota l’illa i, per ventura, mar enllà; íntimament lligat a centenars de fires i mercats que n’han fet parada obligatòria de visitants que han tastat les seves incomparables sobrassades i les seves especialitats de porquim.

Dia 10 de juliol serà el darrer dia que veurem la madona de Can Felip darrere el taulell, qui amb emoció traspassa el negoci que ha regentat 36 anys.

Amb la mirada entelada per l’emoció, na Cati ens contava que vivia els darrers dies amb nostàlgia; amb ganes de la nova etapa, merescudíssima, emperò amb la certesa que trobarà a faltar el truiet dels clients i els preparatius del dia a dia. Rodarà clau, la madona, però la tornarà a rodar per a obrir als nous amos que ocuparan el local, perquè traspassen el negoci als germans Maria i Toni Amengual, els Perdiu, que després d’una bona temporada que hi han fet feina, a la matança i a la botiga freg a freg amb els de la casa, s’han decidit a posar-se al capdavant del negoci. Passat l’estiu els clients tornaran a tenir, doncs, les portes obertes; amb un local reformat i amb saba nova, el cap ple de coneixements que també els traspassen els que ara acaben i la il·lusió dels que comencen un projecte nou. Com a senya de les ganes que tenen de servar la manera de fer d’un comerç de proximitat més que consolidat dins el poble i la qualitat dels productes, mantendran el nom de “Can Felip” que obrirà de bell nou per a una nova generació de botiguers i de clients.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: