Tomeu Mulet: «en breu convocarem noves places de Policia, i demanarem al govern central per incrementar la plantilla en un efectiu més»

El Govern de les Illes Balears ha creat la figura d’Auxiliar covid19, que tendrà les funcions de reforçar i complementar la tasca de les policies locals de les Illes Balears. Tal figura tendrà competències que podrien descarregar algunes tasques de la policia, com ara la custòdia d’instal·lacions i dependències municipals, el control de la mobilitat, la vetlla pel compliment de les ordenances i bans municipals, o la prestació de primers auxilis en casos d’accident de trànsit.

Tanmateix, hi ha excepticisme en que aquesta sigui la solució. DíNGOLA ha parlat amb el batle, Tomeu Mulet, que diu que «hi ha un veritable mercadeig, on qui més doblers té, més possibilitats té de guanyar». Mulet troba que «és impossible competir contra Palma o Calvià, per posar dos exemples, perquè ells poden oferir molt més que nosaltres» i va confirmar que hi ha una veritable cursa per veure quin municipi aconsegueix els ‘fitxar’ els pocs policies que hi ha.

Prova d’això és que els ‘fitxatges’ de policies locals surten als mitjans de comunicació com quan els grans equips de primera divisió de futbol fitxen una estrella: ahir mateix els diaris es feien ressò de la incorporació per part de l’Ajuntament de Maria de la Salut d’un policia de Bunyola, Ricardo Lucas. En poques paraules, com si es tractàs de Messi!

En aquests moments, un dels cinc integrants de la Policia Local de Sineu ha sol·licitat segona activitat, un altre du uns mesos de baixa mèdica, i un tercer fa pràctiques a Palma (per poder passar a formar part de la policia de la capital). Tres dels cinc policies municipals, doncs, en breu deixarà de prestar servei complet com ara.

Mulet ha informat a DíNGOLA que els propers mesos, quan el policia que fa pràctiques a Palma passi a ser funcionari de carrera, l’Ajuntament de Sineu convocarà nova plaça de policia. Per altra banda, també ha assegurat que l’equip de govern treballa en la petició a Delegació del Govern d’una plaça addicional de policia a Sineu, per tenir una plantilla fixa de 6 agents de policia. De fet, els experts recomanen 6’9 policies per a Sineu.

El batle ha assegurat que la solució passa per «l’equiparació de salaris entre els diferents municipis» i la creació d’una Policia Mancomunada que prestaria serveis a nivell de comarca del Pla.

Ho explicarem tot, fil per randa, en el proper número de la revista en paper, en un ample reportatge on analitzarem tots els ets i els uts.

Els ‘fitxatges’ de policies locals surten als mitjans de comunicació com quan els grans equips de 1a Divisió fitxen una estrella.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: