Gent per Sineu llança un missatge a l’equip de govern: «això ja no ho arregla un ‘Paracetamol’, ja cal bisturí»

«L’actual equip de govern prioritza el voler quedar bé amb tothom i el fer-se fotos a tots els esdeveniments en comptes de fer front als veritables problemes del poble» diu, en un comunicat de premsa, Gent per Sineu (GxS). «Dona més importància al transmetre una bona imatge als mitjans de comunicació que a agafar el bou per les banyes pel que fa als problemes reals que té el poble», afegeix el comunicat del partit.

GxS carrega contra la planificació de l’actual equip de govern, i fa un símil utilitzant termes mèdics: «Ja no basta un paracetamol per aturar el problema, ja necessitam un bisturí…», diu. El partit diu que la manca de seguretat a Sineu no és un fet nou, i que GxS du denunciant-ho diversos plens. La nota de premsa diu textualment que «les persones conciutadanes de Sineu assumeixen el rol de pacificadores de la vida quotidiana mentre que el batle sembla que està situat “al mur de les lamentacions”». GxS recorda que la manca de Policia Local no és un problema només de Sineu, sinó que ocorre a molts altres municipis, i que «els altres pobles treballen per tal de dotar les seves plantilles de nous policies i, així, disposar del personal necessari», però «a Sineu, mentre fan falta policies, l’Ajuntament els passa a la segona activitat». GxS diu que tot això demostra la improvisació i falta de planificació de l’equip de Tomeu Mulet.

Recordem que, a Sineu, s’ha passat de 5 a 2 efectius, tot i que en el darrer any s’ha incrementat la població. Com va explicar DÍNGOLA en el seu darrer número en paper, i en aquest post (fes clic), des del punt de vista tècnic a Sineu calen 7 policies (6’9 per ser exactes, amb dedicació exclusiva).

GxS també carrega contra la recent problemàtica amb els adolescents i la seguretat ciutadana. El partit diu que «la seguretat no només són les forces i cossos de seguretat, sinó també les polítiques socials». GxS diu que «en la legislatura anterior, Sa Quintana va funcionar com un centre de cohesió social, dotat de personal qualificat per gestionar, planificar i dur a terme activitats de lleure, formació, interculturalitat per a persones de totes les edats, sexe, religió o procedència». En canvi ara, el partit troba que «només s’ha creat una borsa de feina d’animador sociocultural, gràcies a una subvenció del Consell de Mallorca, ja que GxS va va recordar a l’equip de govern l’octubre de 2020», però que ara no és la figura necessària. «Ara el que cal és un educador/a de carrer –o dos–», diu GxS, que afegeix que «això denota una falta de diagnòstic de la realitat social per part de l’actual consistori». GxS també recorda la necessitat d’un Policia Tutor, format i «predisposat a treballar en equip».

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: