Premi a l’excel·lència per a l’IES Sineu en la segona edició dels premis estatals dels Agents Tutors

Cap policia local de Sineu va participar en el projecte guardonat

L’Associació Nacional d’Agents Tutors (ANAT) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), d’acord amb el Programa Marc Agent Tutor que lidera la FEMP, han guardonat, entre d’altres, el projecte ” JUNTS SOM MÉS SEGURS ” de l’IES Sineu, duit a terme amb la participació de set policies tutors de diferents municipis.

El projecte, duit a terme durant el curs 2020-2021, va consistir en fer prevenció per evitar el mal ús de les noves tecnologies entre els adolescents. Es dugueren a terme 16 sessions per a l’alumnat de primer d’ESO i determinats grups més vulnerables, on es mostraven els perills de fer mal ús de les TIC i l’Internet segura, així com els perills de les xarxes socials i els il·lícits que es podien contemplar en funció de l’edat.

En els darrers cursos, la direcció del centre anava observant l’evolució creixent de l’ús de les xarxes per part dels alumnes, així com la detecció del mal ús i del poc coneixement de les mateixes. Aquest fet va ser comunicat al coordinador de policies tutors del Pla, el qual juntament amb companys tutors del Pla i la pròpia direcció del centre engegaren el projecte, el qual ha sigut reconegut “per haver estat capaços de juntar diferents policies tutors de l’illa al voltant d’una problemàtica concreta i en un centre concret, a més de les pautes de prevenció plantejades”. La valoració tant positiva de l’alumnat i de les famílies, així com la millora dels hàbits ha fet mereixedor al projecte d’aquest guardó.

El reconeixement el va recollir ahir a Madrid el director del centre, Rafel Crespí, acompanyat del batle de Sineu (els projectes només els podien presentar els ajuntaments ) i dels set policies tutors participants: Manel Crespí (P.T. d’Inca ), Carlos M. Ferrer (P.T. de  Pollença), Andreu Alba (P.T. de Porto Cristo ), Damià Bosch (P.T. de Manacor ), Diego Amor (coordinador i P.T. de Llubí), Luis M. Aguado (P.T. de Sant Joan ) i Bartolomé Bauzà (P.T. de LLoret ). A l’acte de Madrid també hi assistiren la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, el director de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, Vicenç Martorell, i el coordinador del Programa de Policia Tutor de les Illes Balears, Rafel Covas.

Crida l’atenció que cap Policia Local de Sineu participàs en aquest projecte, sent l’IES de Sineu i sent la plantilla del Cos de Sineu tant o més nombrosa que la dels pobles del Pla de Mallorca participants.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: