S’ha mort Jaume Aguiló, tresorer de l’Obra a principis dels anys 70

S’ha mort Jaume Aguiló, que va ser tresorer de l’Obra Cultural Balear –entitat editora d’aquest mitjà– quan la presidia Climent Garau (la segona junta de l’OCB, entre 1970 i 1976, en els darrers anys de la dictadura feixista de Francisco Franco). Aguiló, que ha mort als 93 anys, va ser un destacat activista per la llengua, i feu amistat amb el prestigiós filòleg Francesc de Borja Moll. També va ser el propietari –amb el seu germà– de la jugueteria més antiga i famosa de Palma, La Industrial, situada en el Pas d’en Quint.

Aguiló era el pare de Pepa Aguiló, coneguda en els ambients socials i polítics de Sineu (per exemple va ser regidora per Sineuers Independents en la legislatura 2011-2015). La seva neta Júlia Ramis va estar a la junta de l’OCB local i va ser col·laboradora de DíNGOLA fins que va partir a estudiar a Barcelona, ara fa dos anys.

En pau descansi.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: