El Govern amplia l’ús del certificat COVID

A partir d’avui, dimecres, i amb l’aval del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, el Govern balear activa les mesures per ampliar l’ús del certificat covid a les activitats de més concentració social i garantir espais segurs per a tothom.

Els nous àmbits que s’hi inclouen són els següents:

– Gimnasos de tot tipus i altres instal·lacions esportives
– Acadèmies de ball
– Tot tipus d’esdeveniments culturals i esportius en espais interiors, com ara cinemes, circs de carpa, teatres, auditoris, sales de concerts (independentment de si s’hi permet consumir o no), spas, piscines termals i altres establiments coberts on es duguin a terme activitats culturals i esportives
– Congressos, seminaris, jornades, assemblees, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments.
– Clubs de gent gran i espais que desenvolupin activitats que els són pròpies.
– Establiments de jocs i apostes.
– Establiments de restauració qualificables com a tals d’acord amb el que disposen els articles 53, 54 i 55 de la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, amb cabuda interior per a menys de 50 persones. El que disposa aquest apartat és aplicable també als espais amb servei de restauració ubicats en allotjaments turístics, instal·lacions esportives, centres recreatius per a gent gran i locals de jocs i apostes. També és aplicable als establiments o locals on es duguin a terme celebracions amb participació de menys de 50 persones i en les quals es prestin activitats de restauració i/o ball, així com a qualsevol establiment o instal·lació on es dugui a terme activitat de restauració.
– Participació en competicions esportives i entrenaments d’àmbit autonòmic a l’aire lliure i interior per a persones més grans de 12 anys.

Recordam que el certificat COVID es pot acreditar de les següents maneres: certificat de vaccinació contra la COVID-19 (acredita que la persona ha estat vaccinada contra la COVID-19), certificat de prova de diagnòstic d’infecció activa amb resultat negatiu per al SARS-CoV-2 (acredita que la persona s’ha fet una prova de diagnòstic d’infecció activa el resultat de la qual ha estat negatiu. És vàlid durant 72 hores a partir de la realització del test PCR, o durant 48 hores a partir de la realització del test d’antigen) o certificat de recuperació de la COVID-19 (acredita que la pesona s’ha recuperat de la COVID i és vàlid durant sis mesos, a partir de la realització d’una prova PCR amb resultat positiu).

El Govern pren altres mesures en actes públics que podeu consultar en aquest enllaç.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: