Els motius de Gent per Sineu per fer una passa endavant

Gent per Sineu (GxS) no es tornarà presentar a les eleccions, d’acord amb el que han comunicat avui matí fonts del partit.

El partit sobiranista d’esquerres es va formar per presentar-se a les eleccions del maig del 2015 (fes clic aquí), després de la dissolució de Sineuers Independents, i amb el propòsit d’aglutinar tot el perfil ecosobiranista, nacionalista, independentista, etc. Així, Esquerra Republicana i altres sensibilitats s’integraren dins GxS. El partit sobiranista va guanyar les eleccions (fes clic aquí), en un contexte d’efervescència per la polèmica per l’estàtua, la polèmica lingüística de Bauzá, etc. Miquel Gelabert Confit va ser batle durant la major part dels quatre anys, amb el suport del sogre del seu germà, Pep Oliver Pavarotti, del PI (fes clic aquí), que també va ser batle el primer any de legislatura (vegeu la foto que il·lustra aquesta notícia). Però en les eleccions del 2019 el PP va aconseguir 56 vots més que GxS i, amb el suport de C’s de Pere Joan Jaume, es va fer amb el govern municipal (fes clic aquí) i amb la batlia que ostenta actualment Tomeu Mulet.

En una nota de premsa, GxS explica que posaren en pràctica «una altra manera de fer política, des de la voluntat del poble cap a la governabilitat, sense protagonismes i engegant projectes amb tanta força que encara perduren». En la nota distribuida als mitjans recalquen que varen «donar vida a la cultura», sanejaren l’Ajuntament, posaren «ordre al desordre», posaren fonaments a l’administració i l’urbanisme, i crearen «xarxa associativa i cohesió».

Però el partit troba que ara «s’ha de fer una passa més», i per això consideren que han de passar el relleu a «un projecte que faci perdurar el que vam començar, que sigui municipalista, que defensi el poble mallorquí en el conjunt dels Països Catalans, i que lluiti pel dret a decidir i l’autodeterminació dels pobles».

Vegeu aquí la nota de premsa:

Info relacionada: Gent per Sineu no es presentarà a les properes eleccions i, en el seu lloc, ho farà MÉS per Mallorca (fes clic)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. J ALOMAR

    Amb la tornada de n’Esperança Mateu, Andreu Matas o el mateix Miquel Gelabert tornem als temps més foscos de la política sineuera. La branca més combativa i frontal a les polítiques fosques de SI o el mateix PP o sigui Esquerra o la mateixa CUP s’hauria de desmarcar de MÉS per Sineu, ser valents i presentar-se a les municipals de 2023.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: