Avui, i durant un mes, l’artista Luis Resines ens acosta la ciència feta per dones de Balears i de Sineu, en una exposició en el claustre de Sant Francesc

Com informàvem ahir (fes clic aquí), avui, 11 de febrer, és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, i l’artista resident a Sineu Luis Resines Pelopantón –especialitzat en il·lustració de natura i de ciència– i la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Sineu han organitzat una exposició per commemorar-lo.

L’11 de febrer de cada any va ser el dia triat per l’Assemblea General de les Nacions Unides, l’any 2015, per promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes del món científic i tècnic. Es va celebrar per primera vegada l’11 de febrer de 2016.

La veritat és que encara existeix massa sovint un sostre de vidre que no permet a les dones en general, i a les científiques en particular, d’ascendir en la seva carrera professional. Per altra banda, encara ara es dona massa sovint la consideració d’estudis i professions per a un gènere determinat: així, les enginyeries, són cosa d’homes, mentre la infermeria és cosa de dones.

L’exposició

La iniciativa sorgeix, segons Resines, «del grup de dones que tenen el co-working a l’estació», que es va posar en contacte amb Pedro Àlvarez, regidor de cultura. Resines ha posat la mà d’obra, la mà artística, i l’Ajuntament ha pagat l’edició dels retrats. Tot emparat baix del paraigües de la Plataforma 11F Balears (un grup de dones de diferents entitats i institucions dels sectors STEM –Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques–, que promouen accions col·laboratives per fomentar la ciència entre les dones i les nenes).

Resines exposa els retrats de diverses dones ben conegudes en el món de la ciència de Balears: la biòloga Salud Deudero, la física Alicia Sintes, la biòloga Anna Traveset, etc. Però també d’algunes sineueres que treballen en el món de la ciencia –encara que no hi són totes–. Bé, sineueres o lligades a Sineu d’alguna manera: la matemàtica Antònia Tugores Capet –enginyera de dades a l’IFISC– i les biòlogues Anna Díaz –técnica a l’IMEDEA– i Ana Suàrez –microbióloga a l’IMEDEA–.

L’exposició durarà des de l’11 de febrer –Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència– fins el 8 de març –Dia Internacional de la Dona Treballadora–, dues dates ben simbòliques, i serà al passadís de la planta baixa del Claustre de Sant Francesc.   

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: