Avui ja no és necessari mostrar el certificat covid en els locals d’oci

Aprovada l’eliminació del Certificat Covid atesa la millora de la situación sanitària i epidemiológica

El Govern va aprovar ahir, en una sessió extraordinària, un acord per eliminar el passaport covid per accedir als diferents àmbits econòmics, culturals i esportius que es recollien en el marc de les mesures extraordinàries aprovades el 29 de novembre passat (bars, restaurants, teatres, cines, pavellons esportius…). També s’elimina aquest requisit per poder accedir al règim de visites i sortides en els serveis socials de tipus residencial, habitatges supervisats per a gent gran, persones en situació de dependència i persones amb discapacitat. En canvi, es manté per als treballadors dels centres sociosanitaris i sanitaris. Avui, dissabte, ha entrat en vigor aquest acord.

El Govern considera que l’aplicació ha estat útil els darrers mesos per contenir i suavitzar l’impacte de la sisena onada de la COVID-19 a les Illes Balears. Especialment destacat ha estat l’impuls que s’ha donat a la vacunació contra el SARS-CoV-2, ja que durant el termini en què ha estat en vigor més de 44.000 persones més grans de 12 anys han optat per rebre almenys una dosi per pal·liar els efectes de la malaltia. Així mateix, les Balears, tot i el fort impacte que ha causat la variant òmicron —més transmissible que la seva predecessora delta—, han estat majoritàriament per sota de la mitjana estatal pel que fa a la incidència acumulada, tant a 14 com a 7 dies. A més, d’acord amb el darrer informe elaborat pel Servei balear d’Epidemiologia, l’impacte de la sisena onada també ha estat més suau en termes proporcionals d’hospitalització i defuncions que en onades anteriors.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: