«750€ de corrent, entre ca meva i el despatx»: és una de les persones de Sineu que han rebut una fiblada pel preu de la llum

«A ca meva m’ha arribat una fiblada de 250 euros, aquest mes, però és que a l’oficina ens ha arribat un rebut de més de 500€… poca broma». Són les paraules d’una sineuera, denunciant a DíNGOLA el darrer rebut de la llum. Una altra família “normal” va rebre 286€ el desembre i 278€ el gener. Per ‘normal’ volem dir amb l’equipament elèctric habitual, sense aparells que surtin de la normalitat en un habitatge habitual: la vitroceràmica, algun radiador per donar calor, l’aire condicionat, la rentadora, la gelera, la conservadora, un portàtil i dues o tres teles.

El preu de la llum es troba en una escalada històrica. No hi ha dia que no sigui notícia, ja sigui perquè marca un nou màxim històric o perquè ens volen fer posar la rentadora a les tres de la matinada. I alguns sineuers estan preocupats i es demanen si això seguirà així per molt de temps.

Per altra banda, en intentar investigar pel seu compte, s’embullen en una maranya de termes tals com hores punta, hores planes, hores vall, comercialitzadora de referència, i noms comercials o marques com U Energia, Endesa, tarifa Happy50, EnergiaXXI, Som Energia, etc.

En el proper número de la revista en paper xerrarem amb el sineuer Pau Cirer Coll, enginyer i gerent d’Ecoilles A3, perquè ens faci cinc cèntims de tot això.  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. SEBASTIA

    A noltres pel Decembre 354 Euros i Gener 346 Euros ens han fet un “traje” a mida !!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: