Cas Valtònyc: La justícia belga dictaminarà sentència dia 17 de maig

Avui la Cort d’Apel·lació de Gant ha tornat examinar l’euroordre contra Josep Miquel Arenas Valtònyc i ha resolt que dictarà la sentència dia 17 de maig. La mateixa cort de justícia ja havia desestimat qualsevol motiu d’extradició -injúries a la Corona, enaltiment del terrorisme i amenaces- emperò la fiscalia va instar que revisassin el cas d’injúries per si podrien ser compatibles amb certs articles del codi penal belga que castiguen els insults contra funcionaris públics i figures constitucionals o, fins i tot, amb articles que fan referència a insults entre particulars. Això seria l’únic argument amb què podria tenir cert recorregut l’euroordre espanyola contra el raper per la qual se’n reclama l’extradició des de 2018 ençà.

El diari digital Vilaweb ha recollit avui paraules de Valtonyc, qui torna a repetir que “confia en la justícia belga i que és una oportunitat de poder dir que no hi ha llibertat d’expressió davant de tres jutges més, i ja són dotze”. A més és torna mostrat crític amb la situació de la llibertat d’expressió a Espanya quan diu “Pens que és interessant que un tribunal de la Unió Europea debati què passa a l’estat espanyol en referència a la llibertat d’expressió”.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Joan

    No mos importa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: