Per què hi ha un eixam d’abelles a la Placeta de Sant Marc? Per coses de la monarquia…

Avui horabaixa l’Ajuntament retirarà (srgons ha informat a les seves xarxes socials) un eixamd’abelles que s’està formant a una olivera de davant la rectoria. Els eixams s’han de retirar i dur a un altre lloc, lluny de la gent, per evitar que les abelles es sentin molestades i tenguin instint de picar.

Els eixams són una cosa completament habitual en el món de les abelles. A la primavera quan les colònies d’abelles són grans i no tenen més espai per continuar amb la reproducció o la recollida d’aliments (nèctar i pòl·len, amb el qual fan mel), els grups d’abelles es divideixen. La meitat de les abelles d’una colònia, acompanyades per la seva reina, deixen el seu rusc per posar-se en la branca d’algun arbre fins que les abelles exploradores troben un lloc on prosseguir el desenvolupament d’una nova colònia. Aquest és un mecanisme natural que ajuda a la dispersió de les abelles, formant diverses colònies a partir d’una mateixa “monarquia” inicial.

Precaucions. No cal que prengueu excessives precaucions, si la mida de la colònia no creix. L’Ajuntament l’ha de retirar avui, ha dit. S’ha de procurar no acostar-s’hi massa, ni fer moviments bruscs. Les abelles, si no són molestades, no piquen. Les vespes, en canvi, són un poc més agressives.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: