Així serà la primera fira post-covid19 a Sineu

[Foto: X.E., 2017]

Serà la de diumenge la primera fira post-pandèmia. I és que els dos anys anteriors, o es va suspendre o fou substituïda per alguns actes substitutoris. Ja ha avisat la regidora de comerç, fires i mercats, Xisca Ramis, que «aquests dos anys passats han estat llargs, i és veritat que alguns firaires ja no hi són». Precisament, des de fa uns mesos, per exemple la maquinària agrícola no assisteix a les fires. I això farà canviar sense dubte la fesomia de, al manco, els carrers que connecten amb el Fossar, on hi havia l’equipament i els vehicles agrícoles.

A Inca, el passat Dijous Bo, per novembre, ja no n’hi va haver. Les empreses del sector ho decidiren a mitjan setembre de l’any passat. No hi treuen rendibilitat. Asseguren que en les fires no es venen tractors, ni serres elèctriques, ni segadores, ni recol·lectores, etc. tot i que hi han estat presents durant dècades.

Tot i això, sí que hi haurà mostra agrícola per part dels pagesos sineuers, segons Ramis. La regidora ha dit que «molts pagesos locals s’hi ha involucrat, i no us preocupeu, que la de diumenge serà una fira ben agrícola». Ramis també ha incidit en la part local i artesanal.

Segons ha explicat la regidora, la fira comptarà amb l’exposició de productes o animals, i l’assistència dels seus membres, de diverses denominacions d’origen i certificacions de productes de la terra. Així, ha posat com a exemples la del formatge maonès, la del formatge de cabra mallorquí, el vi de Pla i Llevant, l’oli d’oliva verge, i l’ametla. Ho completaran els concursos morfològics d’ovella mallorquina, ca de bestiar, ca rater, ca de bou, ca mè i ca eivissenc. El dia abans, el dissabte, hi haurà hagut concurs de cans pastor al Pou Llavoner.

Pel que fa als cotxets i demés atraccions de fira, les que vulguin instal·lar-se per la fira, tendran assignats llocs al polígon, a la placeta de s’Era, i a es Fossar –entre l’abeurador i el local de la 3a edat–.  De fet, avui dijous ja n’hi havia unes quantes.

Podeu consultar el programa complet de sa fira aquí (fes clic).

La fira de Sineu és la més important de Mallorca.

Gastronomia i oci

Qui ja es prepara per fer caixa, com a cada fira, són els bars i restaurants. Aquests tenen ple el dia de la fira, però també el dissabte horabaixa i vespre, amb els sopars de dissabte de sa fira, que els darrers anys han cobrat importància.

L’horabaixa de diumenge l’Écafè ha organitzat concert de Paco Martín, un habitual d’aquest local. El diumenge ES23 farà festa d’horabaixa amb DJ’s residents, mentre el dissabte la nit serà de la música de Pep Toni i de n’Àngel Jurado.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: