Això és el que Puiggròs va dir ahir a IB3 sobre els mitjans de Premsa Forana

Ahir l’informatiu d’IB3 va parlar de la situació actual de la Premsa Forana a Mallorca. Una de les persones a les que es va donar veu va ser Miquel Puiggròs Noguera, de DíNGOLA. Avui matí també la radio autonòmica ha emes una peça a partir d’aquesta de la televisió.

Tot i que només surt un tall de l’entrevista –donat que la noticia ha de durar com a màxim un minut i mig o dos–, Puiggròs va respondre algunes altres preguntes a Tolo Leal. Així, va donar un consell a altres revistes de Premsa Forana: «com més sigueu, millor, perquè dur al dia l’actualitat i crear continguts per a un mitjà de comunicació du molta feina». De fet, Puiggròs digué que DíNGOLA pot “crear tanta noticia” perquè hi ha un bon grapat de gent que hi fica mà.

També va explicar la necessitat de tenir una versió digital, si la revista és d’actualitat i no només un magazine cultural: «nosaltres sortim en paper cada tres mesos, i no cal dir que allò que avui és noticia, d’aquí a tres mesos ja és prehistòria». Tot i que Puiggròs xerrava de premsa forana, el que va dir és extrapolable a altres mitjans. Hem de recordar que l’AraBalears ja només surt com a setmanari, i en canvi l’actualitat del dia a dia és en el seu digital. El mateix succeeix des de fa uns dies amb el Majorca Daily Bulletin, l’únic diari en anglès editat a l’Estat Espanyol, i que ara ha passat a seguir un model semblant al de l’Ara Balears. Per tant, Puiggròs va posar DíNGOLA com a exemple del que creu que serà el futur de la premsa forana: «un digital per a l’actualitat de darrera hora, amb un format de noticies molt breus, i una revista en paper, més substanciosa, per analitzar més profundament i amb major perspectiva el que ocor».

+info: la notícia a IB3 (fes clic)

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: