L’Ajuntament s’ha de reunir o ja ho ha fet amb els cossos de seguretat, la Muchal Foundation i altres agents implicats per parlar del Much 2022

Encara tres mesos per les festes d’agost i el batle es va mostrar cautelós respecte a si hi podrà haver unes festes “normals”, quan va ser demanat sobre aquest tema, en la passada DíNGOLA en paper. Ahir va ser es Firó de Sóller, i la veritat és que l’escenografia de la festa no va variar massa respecte als anys previs a la pandèmia. De fet, la d’ahir a Sóller va ser la primera gran festa multitudinària que es celebra a les Balears des del 2019.

Sobre la Mucada, després d’aquests dos anys de pandèmia, Mulet va dir que «la gent potser ara es mostra més partidària de tornar a una festa més com la de fa uns anys, més local, més nostra», però que tampoc no sabía cap on aniria la festa finalment. Si ens remetem al que es va veure ahir a Sóller, potser serà veritat que part de la població vol seguir mantenint el model de fa dos anys, amb assistència de milers de persones, i la pandèmia no haurà canviat res. DíNGOLA ha sabut que ja hi ha hagut contactes entre Ajuntament i Muchal Foundation, i tot fa pensar que no hi haurà molts canvis en la Mucada 2022.

Mulet va reconèixer a la passada DíNGOLA en paper que havia mantingut contactes amb el batle de Sóller i altres de municipis on les festes locals impliquen grans concentracions de gent, per mirar d’arribar a conclusions conjuntes. També va dir que «aviat ens haurem de seure, els organitzadors, l’administració, els cossos de seguretat, per veure què feim amb la Mucada i com ho feim». 

L’1 de març passat el BOIB publicava l’Acord del Consell de Govern de 28 de febrer pel qual s’establia el nou Pla de Mesures en front de la COVID-19. El Consell de Govern va aprovar retirar tota una sèrie de mesures restrictives que encara eren vigents. Els mitjans de comunicació tot d’una informaren que els Ajuntaments tenien via lliure per poder tornar celebrar festes multitudinàries, com ara el Firó de Sóller, Sant Joan a Ciutadella, la Patrona de Pollença o la festa del Much de Reig a Sineu. Aquestes festes tenen en comú l’assistència de milers de persones.

Com ocor a Ciutadella, Sóller i Pollença, a Sineu la Mucada implica l’establiment d’una normativa per a les barres dels bars, la creació d’una mesa de coordinació amb emergències (ambulància, serveis mèdics, bombers…), la contractació d’una cinqüentena o més de policies d’altres municipis i de vigilància privada (a part de la corresponent col·laboració de la Guàrdia Civil), i la contractació d’un servei de neteja especial de carrers per després de l’esdeveniment.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: