[L’APUNT] Milers de forans que havien vengut en tren varen tardar hores en poder tornar a ca seva el dia de la Mucada

És evident que, per a l’any que ve, hi haurà d’haver més coordinació entre administracions pel que fa al transport ferroviari el dia de la Mucada.

Ja no val ara dir allò de que «no hem de posar més facilitats a la gent per venir» perquè, tanmateix, la gent que vol venir-hi, ho fa (arribant més prest o més tard), i després se’n ha de tornar cap als seus pobles. Enguany s’han viscut escenes de, fins i tot, perillositat. Allaus humanes per entrar al tren, bregues per ser-hi primers, etc. Al tren i als autocars que s’havien fletat en alguns pobles. Una foto d’un redactor de DíNGOLA que precisament viu per aquella zona, ho va corroborar el mateix dilluns. I aquesta notícia del Diario de Mallorca (fes clic) publicada ahir, ho va mostrar al públic o ho va posar damunt la taula.

SFM, l’empresa concessionària del tren a Mallorca, tenia 5 vigilants de seguretat a l’estació, que foren totalment insuficients. Centenars de joves varen haver d’esperar diversos trens per poder partir. Milers, diu el Diario de Mallorca.

Un resident a Sineu, estranger, que fa anys que viu al poble, ahir tornava de vacances. A l’aeroport va agafar bus fins a l’estació intermodal, per allà agafar un tren cap a Sineu. Eren devers les tres de la tarda. Va tenir sort de conèixer el maquinista, el va deixar entrar al tren, perquè els vagons ja eren llaunes de sardines vestides de rosa. Amb discussions, empentes, etc.

És obvi que, si no hi ha control d’entrada de forans a la Mucada (sigui a través de polseres, o de la manera que sigui), en properes edicions hi haurà d’haver més freqüències, amb serveis addicionals de tren i/o bus. Perquè només amb les freqüències ‘normals’, és evident que algun dia hi haurà una desgràcia.

[foto de l’article: 2022; foto principal: 2019]

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: