Més a prop de poder posar plaques solars a tot Sineu

Fa un any hi havia mitjans com IB3 que es feien ressò del fet que al centre de Sineu no era possible la instal·lació de plaques fotovoltaiques per mor de la protecció com a Bé d’Interès Cultural, de 2010 ençà. A hores d’ara, només és permès d’instal·lar-ne a les zones del poble d’urbanització més recent, fora de la zona protegida, cosa que ha deixat els veïns del centre històric fora de la implantació de sistemes d’autoconsum solar.

D’ençà de dia primer d’octubre, segons la modificació de la Llei de canvi climàtic i transició energètica, el dret d’accedir a l’autoconsum energètic és prioritari i, per tant, s’obre la possibilitat d’instal·lar plaques damunt teulades i terrats encara que estiguin dins la zona protegida BIC. Tot això però queda a l’espera que el Consell de Mallorca aprovi una guia de criteris estètics i tècnics que reguli aquestes instal·lacions. De fet, la guia ja hauria d’haver estat aprovada però que, finalment, tot indica que no hi estarà fins dia 13 d’octubre.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: