Muchal Foundation rebrà un dels Premis 31 de Desembre de l’Obra Cultural Balear

L’Obra Cultural Balear ha atorgat a la Confraria Muchal Foundation el Premi Aina Moll, en qualitat d’associació organitzadora de la Mucada. L’OCB ha fet públic avui el llistat de premiats amb els Premis 31 de Desembre. El Premi Aina Moll es destina de 2003 ençà persones o entitats que, des del voluntariat, promouen i difonen el prestigi de la llengua catalana i la cultura nacional. Els membres del jurat consideren que la festa sineuera compta amb “una gran participació popular” en l’organització i “reelabora aspectes tradicionals i els ofereix a amples sectors de la societat d’avui, especialment als joves”.

La candidatura a aquest premi va ser proposada per la delegació de Sineu de l’OCB. La Mucada, a punt de fer vint anys, és una festa que ja forma part de la identitat sineuera. La festa en honor a lo Much de Reig i la Muca es pot dir que és una festa fabricada a mida, que ha afegit un motiu d’orgull local i que mostra la part més positiva del nostre poble: alegria, creativitat i participació conjunta. La Mucada, alhora que s’ha convertit en un dels actes centrals de les Festes d’Agost, és un acte en què hi caben sempre les reivindicacions, no es tracta sols d’una festa banal i sense contingut. Quan hi ha hagut atacs a la llengua catalana, a la identitat dels mallorquins, el crit d’alerta i la denúncia s’han fet sentir en els seus pregons; per la constant amenaça de les agressions masclistes o homòfobes, la Mucada reacciona posant de relleu aquesta xacra ben clarament en els seus missatges. Els gestos solidaris de cada any, quan fan el donatiu destinat a col·lectius d’acció social d’ençà dels inicis, han estat destacats també a l’hora d’argumentar els motius que els han fet mereixedors d’un dels Premis 31 de Desembre. Agafant les paraules de Marcel Pich en el seu llibre dedicat a les “neofestes”, festes com la Mucada són festes d’autoestima en què Mallorca es vol nova, unida, participativa i orgullosa de si mateixa. És per això, la Mucada, un dels motors d’autoestima més potents que tenim a Sineu.

La gala de lliurament dels 31 de Desembre, coneguda com la Nit de la Cultura, serà dissabte dia 17 de desembre en el Teatre Principal d’Inca a les 19.30 h.

Com vàrem publicar la setmana passada, altre motiu d’alegria per a la delegació de l’OCB Sineu, que edita la revista Díngola, és que la nostra companya Marta Bergas presentarà l’acte juntament amb el també periodista Toni Mateu. La vetlada d’enguany, per tant, no podrà ser més sineuera. Més motiu, doncs, perquè hi assistiu els nostres lectors habituals!

Aquest acte suposarà l’inici de les activitats que l’OCB té previstes durant celebració del 60è aniversari del seu naixement. Podeu adquirir les entrades si pitjau en aquest enllaç.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: