Compte enrere per l’inici de la campanya electoral: la platja de VOX i la lluita de xarxes de PP i MÉS

Compte enrere perquè la mitjanit d’aquest dijous arranqui la campanya de les eleccions municipals a tot l’Estat, així com de les autonòmiques d’algunes comunitats (per exemple aquí, a les Illes Balears). La mitjanit és l’hora oficial que donarà el tret de sortida, però els partits i dirigents polítics ja fa setmanes que recorren els pobles demanant el vot per als seus. A Sineu, el mercat del dimecres o, fa quatre dies, sa fira, han estat escenaris de la pre-campanya.

Avui vespre segurament alguns partits ja penjaran els seus cartells, i imatges com les de les fotos seran habituals als nostres carrers i places.

Xarxes socials

També les xarxes fa temps que bullen. Tant MÉS com PP són ben actius a Instagram, publicant posts a diari. Els mateixos posts es solen compartir també a Twitter i a Facebook. Altres xarxes són també utilitzades per algun partit (el PP té Tik Tok), tot i que les tres mencionades abans segueixen ara, maig del 2023, com a xarxes socials més importants per transmetre el missatge polític, especialment la segona, Twitter (tot i que per arribar a joves és millor Instagram i, per a gent un poc més major, aquests solen usar Facebook).

El PSIB-PSOE no usa gairebé les xarxes a Sineu. VOX Sineu no en té. I el PP és qui té més seguidors. MÉS no va heretar el mateix compte que GxS (Gent per Sineu) i va començar de zero pel que fa a seguidors a les xarxes.

El programa de VOX inclou les platges de Sineu

Una de les mesures que han sorprès aquests dies a Sineu, és la de VOX, que du en el seu programa electoral el protegir les platges d’aquest municipi nostre de l’interior de Mallorca, juntament amb els seus rius –els rius de Sineu– i boscos. La noticia la va destapar l’Ara Balears ahir (fes clic). I és que VOX té un programa electoral idèntic per a tots els pobles, només canvia el municipi a la portada del programa, amb el lema Cuida lo tuyo. A més, a diferència del conjunt de mesures de la resta de partits, que es poden consultar de manera online i de manera oberta, en el cas de VOX requereix registrar-se amb el correu electrònic.

Alguns usuaris de Twitter n’han fet befa.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: