Què puc fer, aquest cap de setmana, a Sineu? Veure els caparrots, si mai no els has vist

10881656_631402943653226_538010512676271648_n

Els caparrots de Sineu tornen a sortir

Després d’una dècada amagats, aquest Sant Antoni té com a novetat la participació dels caparrots de Sineu. Els caparrots de Sineu daten del 1945 i varen ser habituals fins la dècada dels anys 80, i normalment per la festa de Sant Cristòfol acompanyaven la Confraria de la Menestralia. Fins fa 8 o 9 anys participaven en algun acte. Durant molts d’anys en va tenir cura Mn. Bartomeu Mulet, impulsor d’aquesta confraria. Actualment en té cura l’agrupació de ball Copeo de Sineu.

El regidor de festes, Tomeu Mulet, ha explicat a Díngola que passat Sant Antoni el consistori contractarà l’assessorament d’un especialista restaurador per valorar-ne la magnitud dels desperfectes que tenen i pressupostar-ne una reparació adequada. Per això es podria destinar alguna partida de cultura o de festes.

Les beneïdes donen inici al Sant Antoni sineuer.

Les beneïdes donen inici al Sant Antoni sineuer.

Dissabte 17, capvespre.

Aquest dissabte 17, dia de Sant Antoni, les beneïdes tenen més premis que en anys anteriors, com ja informàrem en el darrer número de Díngola en paper. Tomeu Mulet, regidor de festes, diu que es vol incentivar a la participació i que per això “enguany hi haurà premis a les millors carrosses i comparses de temàtica antoniana, i també als millors carros”.

Dissabte 17, vespre.

El fogueró de l’Ajuntament serà encès, com sempre, pels dimonions de sa Cova des Fossar. Serà després de l’ofici en honor a Sant Antoni, i com sempre es situarà en el mercat d’animals de la plaça d’Es Fossar.

Per altra banda, aquest mateix dia, la penya barcelonista també fa el seu tradicional fogueró. Serà a partir de les 21:00h davant el Restaurant s’Indic.

El plat fort és la setmana que ve.

El plat fort serà el cap de setmana següent. Pel divendres 23 els Dimonis de sa Cova des Fossar, els grans, els que fan por, han preparat un espectacular correfoc que formarà part d’una Nit de Foc més extensa. Pel mateix vespre, alguns restauradors planifiquen de fer una mena de rua de tapes antonianes amb foguerons i diferents actuacions en els locals (semblant al correbars que habitualment organitza l’associació juvenil Pla de Mallorca en Marxa).

 

Notícies anteriors:

Com serà el Sant Antoni d’enguany a Sineu?

On hi ha foguerons, avui, a Sineu?

Les beneïdes donen el ‘sus’ al sant Antoni sineuer

Què puc fer, a Sineu, aquesta festa de sant Antoni?

A Sineu, Sant Antoni sense el dimoni

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: