Com van els pactes?

Ple de presa de possessió de Pere Joan Jaume com a batle de Sineu, fa tres anys (el primer any la batlia va ser per 'Pavarotti').

Ple de presa de possessió de Pere Joan Jaume com a batle de Sineu, fa tres anys (el primer any la batlia va ser per ‘Pavarotti’).

Aquesta és la pregunta que us feu, i que molts trobàveu a faltar en aquest mitjà.

El matí del proper dissabte 13 un ple extraordinari nomenarà el nou batle de Sineu. Dia 13 és el dia establert per l’administració per a constituir els ajuntaments sorgits de les eleccions del passat 24 de maig.

Tot i que hi ha hagut (i hi ha) molta xerrameca quan a possibles pactes, el fet és que, a hores d’ara, res hi ha tancat i encara s’estan perfilant moltes coses. Podem assegurar-vos que hi ha hagut moviments de tots els partits. Uns més formals, uns altres menys. Hi ha hagut cafès i reunions de bar, i hi ha hagut trobades en domicilis particulars. També els ‘negociadors’ han variat depenent de qui enviava l’altra banda, per qüestions d’entesa i empatia, segons hem pogut saber. Hi ha hagut reunions de només dues persones (no necessàriament els caps de llista), de tres, quatre i una de cinc. Ens estem referint, en tot moment, als quatre partits que aconseguiren representació. I és que, en un municipi com Sineu, és impossible amagar-se del tot o callar-ho tot.

L’esquerra només té dues sortides: govern en minoria o pacte amb el PI. Ja va explicar Díngola just després de les eleccions la impossibilitat d’altres pactes diferents, que els votants d’aquesta formació de cap de les maneres entendrien. Però fins i tot per governar en minoria necessitaria del vot d’un dels demés partits (al manco per constituir govern). Qualsevol acord de l’equip negociador s’entén que haurà de passar per assemblea. La dreta també té la possibilitat d’unir-se, tot i les ferotges discrepàncies que hi va haver entre SsM i PP durant la campanya, i les reticències d’un cert sector del PP. De fet, també hi ha hagut reunions en aquest sentit. No cal oblidar aquí l’acostament de l’encara batle (SsM) amb un sector del PP, com ja va informar puntualment Díngola (fes clic aquí). Les negociacions per part de tres dels partits correrien a càrrec dels propis caps de llista, mentre en un dels partits les reunions o cafès haurien estat participades no necessàriament pel primer de la llista, sinó per més gent.

Fa quatre anys, el PI va pactar amb el PP per formar equip de govern.

Fa quatre anys, el PI va pactar amb el PP per formar equip de govern.

Pel que fa al PI, Pavarotti no tendrà cap pega per pactar amb “el millor postor”, i si aconsegueix algun càrrec o estar a l’equip de govern, segurament farà contents Melià i Font, pacti amb qui pacti. El PI va treure molts bons resultats a les Illes Balears, però no és una força decisiva com abans ho era l’UM de Maria Antònia Munar, que decidia els governs. Per tant, s’entén que el PI voldrà prendre part del govern d’alguns municipis (Manacor, Felanitx… i també Sineu).

En molt poc temps (dies), això estarà resolt. Us mantindrem informats.

 

ENQUESTA: vota aquí com creus que quedarà el nou consistori.

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: