Quin Sant Antoni tendrem a Sineu?

Espectacular instantània de Macià Puiggròs, presa fa uns anys en un correfoc dels dimonis de Sineu.

Espectacular instantània de Macià Puiggròs, presa fa uns anys en un correfoc dels dimonis de Sineu.

L’assistència massiva de mallorquins, especialment dels joves, cap a Manacor, sa Pobla o Artà, fa que les habituals celebracions de la nit de Sant Antoni en els demés municipis els darrers anys hagin canviat la data per així esquivar la ‘competència’ dels Sant Antonis més famosos (que fan revetla la nit del 16 al 17 de gener). Així, l’any passat Sineu va celebrar la festa grossa de Sant Antoni un cap de setmana més endavant (fes clic aquí).

A Sineu, enguany, la nit de festa grossa també serà una setmana després, el dia 23, amb foguerons i correfoc per part dels Dimonis de sa Cova des Fossar. La festa començarà més prest, a sa Plaça, on els bars i restaurants organitzaran torrada (amb la col·laboració del consistori).

Tot i això, i com és habitual, dia 17, dia de Sant Antoni, que enguany cau en diumenge, hi haurà el fogueró de l’Ajuntament en Es Fossar. Aquest serà encès pels dimonions de la colla sineuera.

També cal recordar que algunes barriades, carrers o bars organitzen cada any foguerons o torrades per a convidar veïnats o clients, durant les dues setmanes que venen.

El Partit Popular de Sineu també organitza un fogueró el dissabte dia 30 a la plaça de sa Quintana (davant del Restaurant can Toni Pates).

Les beneïdes de Sant Antoni seran, com sempre, el diumenge 17, a les 16:30h, i hi haurà premis de 200, 150 i 100€ per a les tres millors carrosses.

 

cropped-dimonis_varisExposició aquest proper abril

Per altra banda, Sineu serà el primer municipi que acollirà l’exposició itinerant del projecte ‘Un any de mil dimonis’, de la Fundació Pare Ginard amb la col·laboració del Consell de Mallorca, que vol donar a conèixer el món dels dimonis a Mallorca. L’exposició s’inaugurarà a Sineu el 29 d’abril, i compta amb fotografies de Juan José Luna “Potti” (que ha col·laborat alguna vegada amb Díngola) i textos de Rafel Ginard.

+info: Un any de mil Dimonis

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: