[FOTONOTÍCIA] Com era l’estació abans de ser decorada amb l’escultura de Heinrich Stöter?

L'estació sense escultura.

L’estació sense escultura.

L’estació ferroviària de Sineu es va inaugurar el 17 de febrer de 1878. L’edifici actual és fruït d’una reforma de l’any 1926, dissenyada per l’enginyer Luis García-Ruíz. El 1975 la línia ferroviària va ser tancada i Sineu es va quedar sense tren. El 1985 l’edifici de l’estació va ser cedit en lloguer per SFM a l’alemany Klauss Drobig, que actualment resideix a Ariany, on hi va muntar un centre d’art. El 2003 es va reobrir la línia ferroviària Palma-Manacor, tot i que l’edifici de l’estació va continuar sent un centre d’art, fins el 2012. Aleshores el local va romandre tancat fins que fa dos anys Pere Joan Oliver hi va obrir el restaurant Vi-és.

L’escultura contemporània era el “cartell de presentació” del centre d’art que va estar obert 24 anys, entre els anys 1988 i 2012. L’escultura du, doncs, 28 anys instal·lada (els 24 del centre d’art i els 4 més que han transcorregut des de llavors). Es pot dir que molts sineuers (els que ara tenen menys de trenta anys), sempre han vist l’estació amb aquesta escultura instal·lada.

 

Què representa l’escultura?

foto(29)L’escultura representa els fonaments de l’art: les formes geomètriques (un cercle, un triangle i un quadrat), els colors (groc, blau, vermell) i les eines d’un artista (pinzells, llapis… representats per les barres). A més, es feta d’alumini, un material que fa trenta anys no s’usava tant com actualment, i que donava certa ‘modernitat’ front els ferros rovellats (a posta) dels pilars que la sostenen.

 

+info:

L’Ajuntament promou una votació per mantenir o retirar l’escultura metàl·lica de l’estació

Arguments a favor i en contra de l’escultura metàl·lica de l’estació de Sineu

(sel·lecció de fotos de Joan Josep Bonnín, de l’Arxiu Municipal)

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: