[FOTONOTÍCIA] La complicitat entre ‘Xurí’ i ‘Monara’ en el vermut de Sobirania per a les Illes

Xurí i Monara conversaren una bona estona ahir horabaixa.

Xurí i Monara conversaren una bona estona ahir horabaixa.

Xurí i Monara xerraven davant de la taula de coques, cada un amb una canya de cervesa en la mà. Xurí agafà uns quants bocins de coca de trempó, un grapat més de coca de pebres torrats, i mitja dotzena més de coca de verdura, i va muntar una mena de puzzle amb aquests bocins. “Veus, Miquel -li explicava Xurí a Monara-, això és Sobirania per a les Illes“, i li assenyalava el mosaic fet de bocins de coques mallorquines.

El glosador més conegut dels Països Catalans i l’agitador cultural sineuer es coneixen fa molts d’anys, i la complicitat entre ells -amb brometes durant tota la picada- era ben palesa. Com també ho era amb altres assistents a l’acte, personatges històrics de la lluita, la política o la cultura: els exbatles Pep Pavarotti i Jaume Curolla, l’escriptor Biel Sabateret, regidors de l’actual equip de govern, regidors d’anteriors legislatures, directius de l’OCB, etc. Xurí els digué: “votau qui volgueu, però estau segurs a l’hora de votar i amb la consciència tranquil·la“, i va apel·lar al sentit crític: “malament si algú combrega cent per cent amb un partit, sigui quin sigui; ni jo i tot estic cent per cent amb Sobirania“.

Xurí demana el vot “dels que des de sempre hem lluitat per allò mateix”

Ahir capvespre el glosador Mateu Matas Xurí -cap de llista el congrés- i l’advocat Josep de Luis -candidat a senador- varen aplegar una cinquantena de persones en l’únic acte polític que s’ha fet a Sineu en aquesta campanya electoral insípida i apagada.

Els candidats explicaren perquè es va “haver de fer” (paraules textuals) la candidatura de Sobirania per a les Illes i així “donar la possibilitat a aquells que no tenien a qui votar“, sense cap candidatura que no fos d’obediència madrilenya. El glosador va seure amb el públic i va explicar que ell “fa trenta anys que predica el mateix” i que “des de sempre he predicat les mateixes idees, com tots sabeu, perquè tots me coneixeu“. També va demanar al públic que faci d’altaveu, “perquè nosaltres no tenim tele, ni mitjans de cap casta“.

Els candidats demanaren al públic que els demanàs, els suggerís i, fins i tot, que els renyàs. Algú va dir que “és significatiu que heu estat la única candidatura que s’ha dignat a venir a Sineu a explicar-nos que fareu“. Una altra persona va afegir com a anècdota que “a Sineu hi ha hagut SI durant molts d’anys” (es referia, òbviament, a Sineuers Independents, per portar les mateixes inicials). Un altre els demanava “pedagogia per a explicar que cal ser qui som i que cada vegada que hi ha eleccions no podem canviar de socis, d’idees, etc.” i, fins i tot, algú va comparar Sobirania amb “l’actual equip de govern, amb Gent per Sineu, que inclou diferents sensibilitats -independents, Esquerra, MÉS- i el PI“, i que això demostrava que “si es vol, l’entesa sempre és possible i desitjable“.

 

Notícies relacionades:

SI organitza un acte per aquest dissabte a Sineu, amb Xurí, mentre “Pavarotti” va a dinar amb “SoositaX”

Per ara només Podem i Sobirania tenen en agenda actes a Sineu

 

 

 

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: