Avui vespre s’espera un Ple Municipal mogut, per la sentència del Rodamilans

Dinamisme santjordier al CEIP Rodamilans

Els propietaris dels terrenys on es va fer el CEIP Rodamilans no han vist ni un duro. En la foto, festa de Sant Jordi del 2013 en aquesta escola. 

La recent sentència del jutjat contenciós-administratiu número 1, emesa el passat 16 de novembre, sobre els terrenys del CEIP Rodamilans, serà el tema estrella del Ple Municipal que es celebrarà aquest vespre. El tema del contenciós pels terrenys afecta a tres propietaris (F. Amengual, J. Ferriol i A. Filani) i als equips de govern de tres legislatures (legislatura 2007-2011, en la que es va signar el conveni; legislatura 2011-2015, durant la qual va acabar el termini per requalificar els terrenys de rústic a urbà; i l’actual 2015-2019, en la que s’haurà rebut la sentència).

La sentència estableix que s’hauran de pagar 335.288’58€ més interessos a un dels dos propietaris que reclamaren la indemnització de 74,45€/metre una vegada extingit el termini establert pel conveni (10 de juliol de 2012). És obvi que la sentència per l’altre reclamant serà equivalent, i també és d’esperar que el tercer propietari -que inicialment no havia reclamat- entri en el contenciós per poder cobrar com els altres dos. Cal dir, en tot cas, que els tres terrenys motiu de sentència no són exactament iguals en quant a tamany, i les quantitats no serien exactament iguals a la que hem esmentat abans. Sigui com sigui, segons els serveis jurídics de Gent per Sineu, la quantitat final a pagar -considerades les costes i els interessos- podria ser de més d’1,5 M € (el pressupost total del municipi és d’uns 2,5 M €).

El regidor d’urbanisme, Pep Lluís Tugores, va manifestar a Díngola que les NN.SS. que havien de passar els terrenys d’urbà a rústic no es poden aprovar, “perquè preveien un creixement del municipi de fins a 10.000 habitants -ara Sineu té una població d’uns 4.000 habitants- i perquè s’haurien d’incrementar les zones verdes en un 400%“.  Pel regidor, el que cal fer és iniciar els tràmits per aprovar un Pla Especial que establiria un creixement màxim de fins a 5.000 habitants.

Tugores va manifestar el seu descontentament en la manera en que es varen gestionar els temes econòmics en la legislatura passada, i va dir que “dilluns -per avui- demanarà les explicacions pertinents a l’anterior equip de govern“.

Per la seva banda, Pep Oliver Boter, batle quan es va signar el conveni, va manifestar a Díngola que el preu establert (74,45 €) era correcte, i que va exigir per activa i per passiva al seu substitut Pere Joan Jaume -que va governar la legislatura següent- de renegociar els termes del contracte Ajuntament-propietaris. Oliver va manifestar que ho explicarà tot detalladament.

 

Info relacionada:

https://dingola.net/2016/11/19/ja-hi-ha-sentencia-pel-cas-dels-terrenys-de-rodamilans-i-pot-baldar-la-caixa-de-lajuntament/

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: