[ENQUESTA] Què trobes de la demora en la restauració de l’església i sa rectoria?

El conjunt històric-patrimonial format per església, rectoria i ca s’escolà (és a dir, tots els edificis de la placeta de Sant Marc, icona innegable del Sineu B.I.C. –Bé d’Interès Cultural–) està caient, com hem anat informant. L’actual Església de Santa Maria de Sineu es va construir en el segle XVI, després d’haver estat destrossada per un incendi. Segles d’història que ara estan en un estat deplorable.

A Sineu hi ha infants que gairebé no recordaven com era la façana de l’església perquè durant anys una lletgíssima i antiestètica xarxa de color verd la tapava. El fort vent de la setmana passada ens va fer un favor.

L’economia del municipi, basada en gran part en el sector serveis –petits hotels rurals, restaurants, bars, mercat del dimecres, cicloturistes, etc.– precisa d’un patrimoni cultural atractiu als turistes. Per altra banda, hi ha un greu perill d’accident per als vianants, com es veu a les fotos: ahir van caure alguns bocins de la balconada lateral de la rectoria, i fa uns dies la Policia Local ja va precintar uns metres de carrer per evitar una desgràcia (fes clic aquí).

El Bisbat –responsable final dels tres edificis– no mou fitxa, i van passant les setmanes.

 

+info[EDITORIAL URGENT] A qui pertoqui: l’església ja no pot seguir ni un mes més així

 

-enquesta-

Què trobes de la demora en la restauració de l’església i sa rectoria?

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: