La presència d’una nova congregació de monges en el Palau serà compatible amb les visites

(foto: Massay)

Ja vàrem dir ahir (fes clic aquí) que Mn. Sebastià Taltavull va omplir en la seva visita de divendres passat. Havia vengut per parlar del que es faria amb el Convent de les Monges Tancades, i de fet -després d’una visita d’una hora i mitja al propi monestir concepcionista- va repassar en una església parroquial plena aquest tema.

En el Capítol (assemblea) de les concepcionistes franciscanes sineueres,  efectuat el novembre de 2008, s’exposava que la falta de vocacions religioses havia fet minvar la comunitat fins al punt de veure l’extinció del monestir pròxima. Atès aquest fet, es feia donació de l’immoble al Bisbat amb el desig que s’hi pogués instal·lar una nova comunitat religiosa. En aquest punt, el bisbe va anunciar que ja està bastant encaminada l’arribada d’una nova comunitat a Sineu, després de la mort de Na Paquita (fes clic aquí), ara fa cinc mesos. Fins aleshores, la congregació concepcionista havia ocupat el Palau Reial, des de fa 433 anys.

Des de el bisbat es va informar que hi havia voluntat que la presència d’una nova congregació de monges fos compatible amb les visites al Palau Reial, i no com fins ara.

En la trobada del bisbat amb el poble també hi va participar Tomeu Bennàssar, arquitecte tècnic del bisbat, i Antònia Reig, restauradora d’aquesta institució, exposant la tasca realitzada per a recuperar la capella conventual i el béns cremats durant l’incendi del desembre de 2015 (fes clic aquí).

El vicari general Mn. Nadal Bernat, que també va intervenir-hi, va posar d’exemple de continuïtat de vida religiosa el convent de Zeladores del Culte Eucarístic i el monestir de les Caputxines de Palma, remarcant així la intenció de l’estament eclesiàstic de no vendre el Palau de cap de les maneres.

L’holandesa Nicole i el germà de sor Trinitat -na Paquita-, Llorenç Abraham, varen tenir paraules de record i d’agraïment a les monges, que després va fer extensives el bisbe remarcant la seva voluntat de mantenir el Palau Reial com a lloc de pregària.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

 1. Guillem Morey Rosselló

  Bon dia!
  Tant de bo que s’acceleri la vinguda d’una nova comunitat. Sineu sempre ha sabut valorar la vida monàstica participant de bon de veres i sentint el monestir com a seu. Per pasqua ja haurien de ser aquí. Per favor, seguiu com ara i informau de tot quan s’esdevingui. Aquest fet, a més d’atànyer a tot Sineu de bon grat, atany també a tot Mallorca.

  Benhaja!
  Salutacions.

  Guillem Morey Rosselló

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: