10 anys de dimonis a Sineu

Els Dimonis de sa Cova des Fossar fan 10 anys, i la colla ha organitzat una sèrie d’actes per commemorar aquesta dècada de foc, fum i espires.

La colla de dimonis va néixer a partir d’una colla de dimonions petits que havia organitzat un grapat de pares, i un poc amb la col·laboració dels dimonis de Santa Maria del Camí, al manco inicialment, i de l’Ajuntament de Sineu. Els anys següents el nombre de colles de dimonis es va multiplicar exponencialment, i molts municipis crearen la seva pròpia colla.

La Díngola número 5 (gener del 2012, fa més de 5 anys) va entrevistar l’històric dimoni Ricard Fernández de Heredia, un dels culpables de la colla. Podeu veure l’entrevista aquí (fes clic).

 

Quina festa tendrem?   

El passat 30 d’agost començaren els actes de celebració del desè aniversari de la colla, amb el bateig de foc de la nova bèstia dels Dimonions, que rebé per votació popular el nom d’Espira Sugoi de l’Infern i la inauguració de l’exposició de fotografies “10 anys fent el dimoni”. Aquest dissabte 16 de setembre, a les 23:30h, hi haurà el plat fort d’aquest aniversari: una festa a la plaça des Fossar que inclourà, com no podia ser d’una altra manera, un espectacular correfoc. Serà dins els actes del Festival Ciclop de teatre visual que es celebra els dies 15 i 16 (fes clic aquí).

[foto: Macià Puiggròs]

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: