Ja hi ha bastants bolets comestibles en alguns alzinars de Sineu

Els biòlegs asseguren que el temps que ha fet aquestes darreres setmanes a Mallorca afavorirà sense cap dubte el creixement de bolets a garrigues i alzinars. Les intenses pluges i ara les temperatures agradables afavoriran l’aparició dels primers bolets: ara seran les blaves, (Russula) principalment. Per cercar esclata-sangs (Lactarius sanguifluus) haurem d’esperar un poc més, potser un mes i mig o dos.

En el mercat del dimecres ja podem trobar esclata-sangs forasters. Cal alertar que el mateix que passa amb les serps (feu clic aquí), ocorre també amb aquests fongs. Carles Constantino (micòleg del Museu Balear de Ciències Naturals) afirmava avui a l’Última Hora que ja es troben esclata-sangs forasters en els ecosistemes mallorquins, possiblement procedents de la importació de pins.

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: