GxS felicita al PP per continuar amb el conveni de Policia Tutor, però critica que s’arxivi una polèmica amb la Policia de Bunyola

En una nota de premsa, Gent per Sineu (GxS) acusa al govern municipal de donar per tancat un informe del cap de la Policia Local de Bunyola, sobre menyspreus rebuts per part d’agents de la Policia Local de Sineu durant una passada festa. Els agents de Bunyola feien feines de servei a Sineu -com és habitual durant algunes festes, en les que agents d’altres municipis donen servei- i, segons un escrit del seu cap, foren menyspreats per agents sineuers. Així ho denuncia GxS en un comunicat on diu que, en el passat Ple -aquest dilluns passat-, «el batle va contestar que no fan comptes demanar cap explicació a ningú, donant per tancat el tema sense depurar responsabilitats».

Segons declaracions del batle Tomeu Mulet a DíNGOLA, «la Policia de Bunyola presentà l’escrit a principis de Maig, quan nosaltres no governàvem: era el batle d’aleshores, de GxS, qui havia de gestionar el problema». Mulet ha dit que ell personalment va parlar amb el cap de la Policia de Bunyola, al que va manifestar que volia «que les relacions entre les dues Policies fossin bones, com toca ser» i ha remarcat que es comprometia a «fer que la Policia funcioni bé i ofereixi un bon servei», però que no podia «gestionar les coses de l’anterior equip». Segons l’actual batle «me consta que no hi ha cap problema en les relacions entre els dos caps de Policia, el sineuer i el bunyolí».

 

Policia Tutor

Per altra banda, GxS felicita a l’equip de govern per seguir amb el conveni de Policia Tutor que es va signar la legislatura passada per a l’IES Sineu, en el qual hi participen els policies tutors dels pobles veïnats que tenen escolaritzats alumnes a Sineu (fes clic aquí per veure notícia de DíNGOLA del febrer del 2018). GxS torna citar aquí a la Policia Local, i diu que «ens estranya molt que la Policia de Sineu s’hi adhereixi aquest any, ja que la legislatura passada van redactar un informe negatiu respecte a aquest Conveni, al·legant la seva suposada il·legalitat, i obligant l’equip de govern a demanar a la Conselleria d’Interior una revisió per poder tirar el projecte endavant, no modificant-se res del Conveni original». Aquí també citen el PP, en aquell moment a l’oposició: «curiosament [el PP] recolzava la postura de la policia local».

DíNGOLA va informar puntualment, el juliol del 2018, que Delegació de Govern havia desestimat les reclamacions que dos membres de la Policia havien presentat davant aquest organisme, pel que fa al conveni de policies tutors que l’Ajuntament de Sineu havia signat amb altres consistoris (fes clic aquí).

El juny de l’any passat la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques va presentar el resultats del servei de Policia tutor a l’IES Sineu, dels que es va mostrar molt satisfeta (fes clic aquí).

 

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: