Quin Sant Antoni tendrem els sineuers?

Comença la que és, probablement, la setmana més sentida pels mallorquins. Sant Antoni és als mallorquins el que Sant Jordi és als catalans: pràcticament una segona diada, que vessa de cultura, identitat i festa.

Quin Sant Antoni tendrem a Sineu?

La festa de l’Ajuntament és el divendres 17, dia de Sant Antoni, i festiu a Sineu. De fet, seran molts que, encara amb la ressaca de les festes de Nadal, ara tendran un cap de setmana un poc llarg (sigui pel divendres de Sant Antoni -els que fan feina a Sineu- o pel dilluns de Sant Sebastià -els que treballen a Palma). Recordem, en tot cas, que el dilluns 20, Sant Sebastià, és copatró de Sineu (fes clic aquí).

El fogueró serà, com sempre, en Es Fossar, i l’Ajuntament oferirà gratuïtament sobrassada, botifarrons i vi. El fegueró serà encès com sempre pels dimonions de sa Cova des Fossar. L’Ajuntament ha demanat als grups de ball de bot Copeo de Sineu i Brot d’Alfabaguera que incentivin la participació dels seus a la festa.

El següent dia, dissabte 18, és la Nit de Foc, amb la participació de bars i restaurants, que fan els seus propis foguerons i torrades. A dia d’avui, de fet, segons el regidor Pedro Àlvarez diversos establiments de sa Plaça i del Fossar ja havien confirmat que hi participarien, fent el seu fogueró. Alguns locals també pretenen que s’allargui la nit, i postulen organitzar alguna cosa. Aquesta nit és quan hi haurà el correfoc important, el dels Dimonis de sa Cova des Fossar grans. La festa la començarà un passacarrers de xeremiers, i comptarà amb l’animació d’un grup de glosadors de sa Pobla.

Enguany les beneïdes s’han mogut a diumenge 19, segurament per no coincidir amb les de Muro (perquè ens entenguem, com quan un altre municipi canvia la seva data de la fira perquè no coincideixi amb la de Sineu). El regidor Àlvarez diu que es vol potenciar aquesta festa. Hi participaran els caparrots (fes clic aquí), estrenats aquest any passat, i es promourà -sempre segons paraules del regidor- la participació de bisties i comparses. Enguany el 1r premi per a una carrossa serà de 300€ i un sopar per a tots els membres de la comparsa.

Què més farem, els sineuers?

La nit de dia 16, els sineuers que no ens volguem perdre la festa serem probablement -com mig Mallorca- a Manacor o a sa Pobla. També pot ser que alguns que no tenen feina s’acostin a Artà, però allà la festa ja comença de bon matí. El Sant Antoni de Son Servera també agafa volada aquests darrers anys. I no oblidem que, a Muro, tradicionalment hi ha uns dels correfocs més importants de l’any.

El diumenge 19 alguns sineuers que tendran lliure el dilluns, es desplaçaran a la diada gran de Palma, Sant Sebastià, amb concerts a fins a 7 escenaris en els punts habituals (Plaça Joan Carles I, Plaça d’Espanya, Plaça de la Reina, Sa Feixina, Plaça de Cort, Plaça de l’Olivar i Plaça Major). El dissabte 25, el DJ sineuer Biel Castell actuarà en el concert d’Europa FM, a Palma.

El cartell

Aquest és el cartell de la nit de foc sineuera, dissenyat pel nostre col·laborador Macià Puiggròs:

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: