Dimecres insòlit a Sineu, fora mercat

Ja informàrem que mitjançant un ban municipal, donades les circumstàncies ocasionades pel Covid-19, s’havia suspès el mercat setmanal (https://dingola.net/2020/03/13/coronavirus-lajuntament-suspen-fins-a-nou-avis-el-dimecres-unio-de-pagesos-reivindica-que-els-mercats-de-producte-local-shaurien-de-mantenir-durant-lemergencia-sanitaria-del-covid-19/). Ahir, però, la percepció de desolació envaïa els espais habituals on es desenvolupa els dimecres.
L’anul·lació d’aquest mercat amb més de set segles d’història ha estat notícia a la premsa insular, remarcant que hem de recular més de cent-cinquanta anys per a tenir una situació similar. Fou en un dels brots de còlera que hi va haver al segle XIX, concretament al de 1854, quan:

Prohibiéronse también las ferias y mercados que suelen verificarse, especialmente los jueves en Inca, los miércoles en Sineu, etc.~.-Bt (POU MUNTANER, Joan. Noticias y relaciones históricas de Mallorca. Siglo XIX. [cd-rom]. BSAL #1. Volum VIII 1891-1895. Palma: Societat Arqueològica Lul·liana, 2012).

El mercat buit mentre duri l’estat d’alarma. [Foto de Victòria Riutort]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: