Mancomunitat del Pla i ABAQUA acorden construir un dipòsit d’aigua a Sineu, per solucionar la problemàtica dels nitrats

La reunió celebrada ahir entre la Mancomunitat del Pla de Mallorca, tècnics del Consell de Mallorca, la Direcció General de Recursos Hídrics, i ABAQUA –Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental, depenent de la Conselleria de Medi Ambient–, va finalitzar amb l’acord de construcció d’un dipòsit regulador d’aigua potable, per a varis municipis de la comarca, a Sineu.

El dipòsit ha de solucionar un dels problemes que té Sineu amb l’aigua, des de fa anys. Sineu rebrà aigua de l’aqüífer de sa Marineta, possiblement a través d’un ramal que ja s’havia projectat en la canalització entre Maria de la Salut i Ariany. ABAQUA necessitava uns terrenys per fer-hi el dipòsit, i Tomeu Mulet, batle de Sineu, el març passat ja havia dit a DíNGOLA que «amb el tema del dipòsit no hi haurà cap problema, però necessitam la confirmació i la col·laboració de l’administració». Us ho explicàvem aquí (fes clic). Ahir doncs, en principi es va resoldre aquest tema.

Abans d’aquest estiu, l’equip de govern ja havia plantejat al departament de Territori del Consell de Mallorca la possibilitat de construir un dipòsit regulador a Sineu, amb la finalitat de connectar-lo a la xarxa potable de Maria de la Salut, d’acord amb les recomanacions tècniques d’Hidrobal –l’empresa concessionària del servei de provisió d’aigua potable a Sineu–.

Ara l’Ajuntament de Sineu haurà de cercar un lloc per construir aquest dipòsit. Mulet ha explicat a DíNGOLA que la idea és que l’aigua arribi de Maria de la Salut per gravetat, i per tant el lloc ideal per construir la infraestructura serà un punt entre la carretera d’Ariany i la carretera vella de Petra, pel Camí de Santa Margalida, més o menys per on està situada la benzinera de Shell. Des d’aquest dipòsit l’aigua es distribuirà per bombeig cap a on faci falta.

En una primera fase la Mancomunitat del Pla construirà el dipòsit de Sineu, i el Govern canalitzarà l’aigua potable cap al poble. Posteriorment, en una fase posterior, es continuarà amb la connexió cap a Lloret de Vistalegre.

La construcció implicarà fer abans una al·legació al Pla Hidrològic 2021-27, amb l’objectiu d’incloure al pla el nou dipòsit –i evitant així la burocràcia que implicaria fer-ne una declaració d’interès general–.

Notícies Relacionades:

L’Ajuntament té mirats pous d’aigua potable, mentre espera poder connectar Sineu amb la canalització entre Maria de la Salut i Petra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: