Exposaran el penó de la Congregació Mariana per la festivitat del Corpus

La Parròquia de Santa Maria de Sineu s’afegeix a la celebració de l’Any Pons Frau mostrant, en el marc de la festivitat del Corpus, el penó que l’artista sineuer dissenyà per a la Congregació Mariana el 1912 (vegeu https://dingola.net/2022/06/11/any-pons-frau-vi-el-peno-de-la-congregacio-mariana/).

A la Consueta Parroquial (1941) de Mn. Bartomeu Mulet i Ramis (Sineu, 1916-2008) es relacionen els participants a la processó del Corpus Christi: els tambors de la parròquia, nins i adults amb un ciri, els Apòstols, les confraries i associacions (la Congregació Mariana amb el seu penó), la creu processional, sota pali la custòdia, la clerecia, autoritats locals, i tancant la comitiva les Filles de la Puríssima.

«Tot recordant la participació de la Junta de la Congregació Mariana amb el penó al seguici d’aquesta festivitat mostram aquesta peça del gran patrimoni tèxtil que conserva la nostra parròquia» diu el rector Guillem Feliu. Afegeix que «es tracta d’un doble homenatge, al fet de ser un disseny de l’artista sineuer i a la tasca que durant anys realitzaren les Germanes de la Caritat en l’elaboració de peces d’ús litúrgic i en el seu manteniment, en aquest cas concret el brodat de sor Germana i sor Maria de Lourdes».

L’enyorada i carismàtica sor Isabel Brunet i Sansó (Manacor, 1918-Sineu, 2012) fou la darrera que va tenir cura de la roberia parroquial i, aquesta setmana, la seva col·laboradora, la cosidora Magdalena Artigas i Campins Cantona (Sineu, 1937), ha fet les reparacions puntuals necessàries per tal de poder-lo mostrar aquest diumenge.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: