CICLOP omple de públic en la majoria de propostes que ha ofert aquest cap de setmana

El Festival de Teatre Visual de Sineu, organitzat pel Centre d’Investigació Escènica (C.IN.E) i l’Ajuntament de Sineu, ha tornat omplir en la majoria d’activitats, tant a les gratuïtes com a les de pagament, tant a les que tenien lloc en interiors com a les de carrer.

Un festival que ja es troba consolidat, i és una de les fites culturals a tenir en compte durant el setembre a Mallorca.

El propi local del C.IN.E, el centre socio-cultural de sa Quintana, el pavelló d’esports de l’IES Sineu, la plaça des Fossar, la carpa del Circ Bover han omplert quan hi havia actuacions de teatre, circ, música o performances diverses, així com altres llocs com l’Espai Sant Marc o el Celler can Font. Així, per exemple, en el moment més àlgid de l’espectacle ‘Black 2 classics’, de la companyia Planeta Trampolí, el dissabte matí DíNGOLA hi va comptar, damunt damunt, més de 150 persones.

Vegeu aquí i aquí (fes clic) les dues notícies que va publicar DíNGOLA els dies anteriors, sobre aquest festival.

(fotos: MASSAY)

Divendres

El sus a la programació del festival el va donar divendres horabaixa la companyia danesa The Amazing Other, qui va interpretar al pavelló de l’IES Sineu l’espectacle de circ “The Low Life”. Així mateix, el duo format per Eivind Øverland i Lalla la Cour va presentar al públic un work in progress de la peça “Like Lichen On A Wall”.

La vetllada no va fer més que millorar amb una de les actuacions més esperades pel públic: la performance “Sisyphus Ascending”, interpretada per la companyia GLiMT. L’artista va representar a l’obra una interpretació poètica, enginyosa i divertida del mite grec de Sísif que va deixar bocabadats a tots els assistents.

Leonmanso i Diego Ingold van ser els encarregats de tancar la primera jornada del Ciclop 2022 amb un concert il·lustrat que va unir, per primera vegada, als artistes en una proposta tendra i divertida que va fer vibrar al públic. 

Una segona jornada per grans i petits

L’amenaça de pluja no es va fer realitat i, afortunadament, tots els espectacles de dissabte es van desenvolupar tal com estava previst al programa. Téntol, de la companyia mallorquina Manipulats, va inaugurar la jornada del dissabte amb un espectacle a la carpa del Circ Bover que va conquerir als més petits. A continuació, Back 2 Classics, de Planeta Trampolí, va fer esclatar les rialles a la Plaça del Fossar. La videoprojecció “La Fauna Mallorquina”, de Neno Belchev, s’ha projectat en bucle a l’espai Sant Marc durant tot el cap de setmana.

La dansa va irrompre amb força de la mà de la companyia danesa, Location X, qui amb l’espectacle “Open your Heart” va aconseguir unir Dinamarca i Sineu en un projecte comú. 

La companyia va estar treballant durant tota la setmana amb joves del poble en un espectacle de música disco que es va representar dissabte vespre al pavelló de l’IES Sineu. 

Aquesta no va ser l’única proposta de dansa del festival. La companyia de Marilén Ribot va brillar amb la seva actuació “Cuirassa Oberta”, una reflexió sobre les ferides emocionals i físiques que les persones han d’afrontar durant les seves vides.

Amb la caiguda del sol, s’encetava una de les propostes més esperades pels veïnats de Sineu, que es donaren cita al Celler Can Font per gaudir de l’espectacle “Barietés”, un sopar espectacle on es representaren els personatges més il·lustres de la història del municipi. 

Entre les companyies mallorquines també destacà la proposta “Bravura”, de Moviments, un espectacle de circ, teatre, videoprojecció i animació de titella on es tracta com determinats comportaments de l’home condueixen a l’animalitat. 

Els Dimonis de la Cova des Fossar van ser els encarregats de concloure el segon dia de festival amb un multitudinari correfoc que es va celebrar al centre del poble.

La Nit Canalla, una aposta pel teatre comunitari

La companyia Hermanas Picohueso ha estat l’encarregada de dirigir als 17 joves que es van reunir la nit de dissabte al C.IN.E de Sineu per preparar una peça teatral que s’ha presentat al públic avui matí.

A la funció, els joves actors i actrius han fet una reflexió sobre la identitat i la màscara rere la que ens amaguem a les xarxes socials, on regna la superficialitat i la hipocresia.

Ciclop, el primer festival “plastic free” de Mallorca

El Festival de Teatre Visual Ciclop acaba de rebre, amb 4 estrelles, la certificació Plastic Free Balearics, que atorga la fundació Save the Med. Així, el Ciclop es converteix en el primer festival mallorquí en aconseguir aquest segell. 

La Plastic Free Balearics és una certificació que facilita la reducció de plàstics d’un sol ús a empreses, organitzacions i associacions de tot el territori balear. “Amb aquesta iniciativa volem contribuir a la reducció de l’impacte ambiental generat pels plàstics a les nostres illes i caminar en la transició cap a unes illes lliures de plàstics d’un sol ús i zero residus, així com animar a altres festivals i esdeveniments a sumar-s’hi a aquesta iniciativa”, expliquen des de l’organització.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

3 comments

 1. Blavet

  Convendria recordar
  als redactors, amb respecte,
  que el complement directe
  mai du davant una “a”,
  així com també canviar
  -guent i -quent pel correcte.

  En aquesta notícia:
  …bocabadats *A* tots els assistents…
  …per primera vegada, *ALS* artistes…
  …vibrar *AL* públic…
  …va conquerir *ALS* més petits…
  …encarregada de dirigir *ALS* 17 joves…

 2. Blavet

  Convendria passar abans la nota de premsa als assessors per tal de detectar aquestes errades…
  No ho trobau?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: