[FOTOGALERIA] Les imatges de la Nit de la Cultura 2022 i del premi Aina Moll atorgat a la ‘Muchal Foundation’

TARONGÍ, SERENÍ I REMIRADA, DE LA JUNTA DIRECTIVA DE LA ‘MUCHAL FOUNDATION’, FENT UN BREU PARLAMENT DESPRÉS DE REBRE EL PREMI. DONAREN LES GRÀCIES A L’OBRA CULTURAL BALEAR I A DÍNGOLA PER LA TASCA QUE FAN EN FAVOR DE LA CULTURA, EL PAÍS I LA LLENGUA, I CONVIDAREN ALS ASSISTENTS A LA PROPERA MUCADA.

L’Obra Cultural Balear va atorgar ahir vespre el Premi Aina Moll a la Confraria Muchal Foundation, en qualitat d’associació organitzadora de la Mucada. El Premi Aina Moll es destina de 2003 ençà persones o entitats que, des del voluntariat, promouen i difonen el prestigi de la llengua catalana i la cultura nacional. Els membres del jurat consideraren que la festa sineuera compta amb “una gran participació popular” en l’organització i “reelabora aspectes tradicionals i els ofereix a amples sectors de la societat d’avui, especialment als joves”.

La gala de lliurament dels 31 de Desembre, coneguda com la Nit de la Cultura, va ser ahir dissabte17 de desembre, en el Teatre Principal d’Inca, i es va desenvolupar a partir de les 19.30 h. Com vàrem publicar fa uns dies, la nostra companya a DíNGOLA Marta Bergas va presentar l’acte, juntament amb el també periodista Toni Mateu.

La candidatura a aquest premi va ser proposada per la delegació de Sineu de l’OCB. La Mucada, a punt de fer vint anys, és una festa que ja forma part de la identitat sineuera. La festa en honor a lo Much de Reig i la Muca es pot dir que és una festa fabricada a mida, que ha afegit un motiu d’orgull local i que mostra la part més positiva del nostre poble: alegria, creativitat i participació conjunta. La Mucada, alhora que s’ha convertit en un dels actes centrals de les Festes d’Agost, és un acte en què hi caben sempre les reivindicacions, no es tracta sols d’una festa banal i sense contingut. Quan hi ha hagut atacs a la llengua catalana, a la identitat dels mallorquins, el crit d’alerta i la denúncia s’han fet sentir en els seus pregons; per la constant amenaça de les agressions masclistes o homòfobes, la Mucada reacciona posant de relleu aquesta xacra ben clarament en els seus missatges. Els gestos solidaris de cada any, quan fan el donatiu destinat a col·lectius d’acció social d’ençà dels inicis, han estat destacats també a l’hora d’argumentar els motius que els han fet mereixedors d’un dels Premis 31 de Desembre. Agafant les paraules de Marcel Pich en el seu llibre dedicat a les “neofestes”, festes com la Mucada són festes d’autoestima en què Mallorca es vol nova, unida, participativa i orgullosa de si mateixa. És per això, la Mucada, un dels motors d’autoestima més potents que tenim a Sineu.

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: