Sineuers i gent amb relació amb Sineu que es presenten a les eleccions dins altres llistes municipals o supramunicipals

Sineuers o gent amb ascendència sineuera es presenten a les eleccions en altres llocs. Així, veureu noms que us sonaran en alguns municipis i, també, a institucions supramunicipals.

Respecte a les llistes supramunicipals, ho teniu ben explicat en aquest article: Els primers actes de campanya. Quins són els sineuers a les llistes del Parlament i del Consell? (fes clic).

A mode de resum:

Pedro Àlvarez Gelabert, regidor del PP a l’Ajuntament de Sineu i president local, és a la llista de Marga Prohens per al parlament de les Illes Balears. En concret, Àlvarez ocupa el lloc 18è de la candidatura.

El parlament de les Illes Balears té 59 diputats, dels quals 33 són elegits a Mallorca, 13 a Menorca, 12 a Eivissa i 1 a Formentera. La llei electoral obliga a tenir un 5 % de vots per tenir representació, el que pot ser el taló d’Aquil·les de partits com C’s o el PI. La majoria absoluta al parlament està en els 29 diputats. Si no aconsegueixen 29 escons, els partits han d’arribar a pactes per poder governar.

Per altra banda, Rosa M. Antich Martínez ocupa el lloc 28 en la llista de MÉS al Consell de Mallorca. El Consell de Mallorca està format per 33 diputats, i la majoria absoluta està en els 17. Si en el cas d’Àlvarez és gairebé impossible entrar (a Mallorca es trien 33 diputats del parlament, i ara el PP en té 7 provinents de Mallorca -16 de totes les illes-), encara ho és més en el cas d’Antich (implicaria que 28 dels 33 diputats del Consell de Mallorca fossin de MÉS).

Pep Oliver Amengual ‘Pavarotti’ va el 23 amb el PI al parlament.

Però també hi ha sineuers o gent amb relació amb Sineu en altres llistes locals. Altres noms us sonaran en poblacions diverses: Apol·lònia Llull Tenerife i Biel Castell Cladera al PI de Llubí, Marc Àlvarez Gelabert al PP de Puigpunyent…

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. gabriel mora caldentey

    bueno a la srta. antich no la conozco, al sr. Alvarez se apunta aun bombardeo con tal de chupar del bote, no crepo que tengan ninguna revelancia a nivel politico lo que si puede suceder que ellos encuentren un puesto politico en un chiringuito de estos que se montan en politica para colocar a los suyos y por tanto una compensacion economica durante 4 años, Sineu seguira siendo el mismo de siempre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: