L’OCB té el compromís de TOTS els partits polítics per la cessió d’un local

269245_519658334723474_543599460_n

Fa vergonya que alguna associació hagi hagut de comprometre els partits polítics davant tothom en temps d’eleccions per garantir-se un local o poder disposar de recursos”. Varen ser les paraules de Miquel Gelabert Confit, candidat de Gent per Sineu, en el seu míting de campanya. Feia referència, òbviament, a l’OCB, editora d’aquest mitjà.

Pere Joan Jaume, actual batle i candidat de Sineu s’ho Mereix, va informar que Díngola tendria un local tot d’una. “Heu de pensar que en un partit gran, com el meu d’abans, jo havia d’obeir ordres, i si no heu tengut un local no ha estat per culpa meva”, va explicar a Joan Vanrell.

Tomeu Mulet, candidat del Partit Popular, i Pep Oliver Pavarotti, candidat de Proposta per les Illes (el PI), tots dos regidors durant aquesta legislatura, també s’han compromès a solucionar el tema del local de l’OCB a Sineu tan aviat com entrin a governar, si ho fan, com varen manifestar a Miquel Puiggròs i a Victòria Riutort.

Finalment també José Manuel García, candidat del PSIB-PSOE, es va reunir amb Joana Maria Antich per manifestar-li que l’OCB/Díngola disposarà d’un local aquesta legislatura que entrarem.

Per tant, tots els partits polítics locals que es presenten a les eleccions de diumenge es comprometen a cercar una solució urgent al problema de l’OCB a Sineu.

canddiats locals

Què demana l’OCB?

El problema, incansablement repetit per part de Díngola, de la falta d’un espai municipal per a l’entitat editora d’aquest mitjà que ara esteu consultant, ja ha agafat una magnitud important: capses de revistes, camisetes, marxandatge, etc. s’acumulen en els domicilis particulars dels dirigents de l’OCB a Sineu i, a part, l’absència d’un local o seu fa que les reunions de junta o els consells de redacció s’hagin de fer en els propis domicilis o en un cafè. El tancament de la revista es fa, de vegades, en un bar. Una situació insostenible i totalment ridícula tenint en compte que l’OCB contribueix decisivament en el dia a dia cultural del municipi i Díngola és sense dubte el mitjà que pren de més prop el pols de l’actualitat municipal.

L’entitat necessita, doncs, d’un local que faci les funcions de redacció, magatzem i sala de juntes.

L'OCB no disposa d'un local on gestionar les seves tasques. Sovint es reuneix, com aquí en la foto, a l'Écafè.

L’OCB no disposa d’un local on gestionar les seves tasques. Sovint es reuneix, com aquí en la foto, a l’Écafè.

L’OCB du uns 7 anys a Sineu i Díngola aquest estiu en farà 5. Durant aquest temps haurem fet més de dos-cents cinquanta actes. I és que cada mes l’OCB fa una mitja de tres actes, siguin conferències, tallers, xerrades, debats, concerts, recitals poètics, concursos, projeccions, presentacions literàries, festes, homenatges i, si, també actes reivindicatius a favor de la cultura. Díngola ha fet fins ara 17 números de la seva revista en paper (amb una tirada de 400 exemplars) i la versió digital du més de 900 notícies publicades i rep una mitjana de 300 visites úniques diàries (visitants) i més de 1000 visites no úniques (quan un visitant entra més d’una vegada) la majoria de dies. A més, Díngola és el model i el referent de molts altres mitjans d’altres municipis, d’acord amb el que ens han assegurat i, en alguns aspectes, ha superat les fronteres municipals: per exemple, fa unes setmanes va moderar un debat entre candidats a la batlia de Lloret.

 

Info relacionada:

Què vol l’OCB Sineu i per què s’ho mereix? Quins partits ho han entès?

L’OCB Sineu es reunirà amb tots els partits abans d’eleccions pel tema del local

 

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: