Pallissa a una nina de 13 anys: el nou episodi en la problemàtica que viu Sineu amb els adolescents

La problemàtica de la delinqüència juvenil i els problemes amb adolescents a Sineu té un nou episodi. I una nova víctima.

Les informacions que us oferim provenen de la parella d’un familiar de la víctima, i del batle de Sineu.

Segons aquestes fonts, la nit de despús-ahir, devers les 20h, tres joves d’uns 13 anys caminaven per devora l’estació i foren increpades per un grupet d’altres al·lotes –es xerra de tres germanes i germans que viuen a Sineu des de fa pocs mesos–. Els dos grups es coneixien i les picabaralles venen de lluny. En trobar-se s’intercanviaren alguns insults, fins que arribaren a les mans i, d’alguna manera, una de les joves agredides va ser arraconada cap a l’aparcament d’autocars de devora l’estació, i allà va rebre la pallissa més forta. La sort va fer que passàs una dona, que es va aturar i va intervenir per aturar el conflicte. L’adolescent agredida va ser conduïda tota ensangonada dins el bar Écafè, on va rebre algunes cures, i després –en arribar sa mare– fou traslladada a la Guàrdia Civil per denunciar. La Guàrdia Civil va considerar oportú que la jove fos traslladada al PAC i, després, a l’hospital per fer-li un TAC i tractar-la d’un atac d’ansietat. La denuncia correrà el seu curs aquests propers dies.

El grup que va donar la pallissa són tres germans, una nina i dos nins, que cursen estudis al CEIP Rodamilans i a l’IES Sineu. El grup agredit són dues bessones de Sineu i una altra nina de Sencelles. Cal dir que hi va haver galtades per ambdós costats, i quan parlam de grup agressor i grup agredit només volem diferenciar quin va sortir més ben parat i quin menys.  

Adolescents que ja suposen un problema de seguretat

Hi ha una certa preocupació en el poble amb el comportament d’uns adolescents, clarament identificats, com va explicar DÍNGOLA aquí (fes clic). De fet, el mateix batle ha dit que ell mateix s’ha encarat diverses vegades amb un grupet d’aquests adolescents, i també que fou motiu de befa i, fins i tot, que li cremaren el casc de la moto.

El batle Tomeu Mulet ha informat a DÍNGOLA que serveis socials està treballant des de fa mesos en la situació de les famílies de les que procedeixen els adolescents problemàtics. Alguns provenen de famílies desestructurades i, també, d’ambients ‘externs’ al municipi de Sineu. També ha parlat amb capitania de la Guàrdia Civil i, de fet, avui mateix una patrulla voltarà pels llocs habituals d’aquests joves. També, segons el batle, la Policia Local vigila més els llocs on aquests adolescents freqüenten –per exemple durant el torneig de futbet, les festes, etc.– encara que Mulet no amaga, no obstant, que «no hi ha efectius suficients, no només a Sineu» (feu clic aquí per llegir sobre aquesta problemàtica).

Però el problema, segons la màxima autoritat municipal, és que «són menors». El batle recomana denunciar cada agressió o fet, i així pot actuar la Policia Local o la Guàrdia Civil i, donat el cas, portar el tema a Fiscalia de Menors.

  

About dingolasineu

Consell de redacció de la revista DÍNGOLA de l'Obra Cultural Balear de Sineu.

One comment

  1. Jessica

    Les nines varen rebre cures a s’E CAFE no a n’ES23

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: